Politic

A fost trasă la sorţi ordinea în care se tipăresc listele de candidaţi pe buletinul de vot

Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2016 şi-au aflat locul pe buletinul de vot. În acest sens, potrivit prevederilor art. 61 alin. (3) din Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputatilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările si completările ulterioare, miercuri, 9 noiembrie, a avut loc tragerea la sorţi a ordinii în care se tipăresc listele de candidaţi pe buletinul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016, în Circumscripţia Electorală nr. 36 Teleorman.

Astfel, în prima etapă, a avut loc tragerea la sorţi a partidelor cu grup parlamentar în cel puţin una dintre cele două camere ale Parlamentului. Astfel, după tragerea la sorţi, Partidului Social Democrat i-a revenit prima poziţie pe buletinul de vot, Uniunea Democrată Maghiară din România va ocupa poziţia a doua, Partidul Naţional Liberal se va afla pe cea de-a treia poziţie, iar Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pe poziţia a patra.

După cea de-a doua etapă a tragerii la sorţi, care a vizat partidele care nu au grup parlamentar în cel puţin una dintre cele două camere ale Parlamentului, s-a stabilit că poziţia a cincea revine Partidului România Unită, pe poziţia a şasea va fi Partidul Ecologist Român, poziţia a şaptea revine partidului Uniunea Salvaţi România, poziţia a opta va fi ocupată de Partidul Mişcarea Populară, poziţia a noua revine partidului Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, iar poziţia a zecea este ocupată de Partidul România Mare. Totodată, pe cea de-a unsprezecea poziţie se va regăsi lista depusă de Alianţa Noastră România, iar cea de-a douăsprezecea poziţie revine Partidului Socialist Român. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Da,dupa cum se observa ca aproape toata lumea se pricepe la politica ca si la fotbal dealtfel,nu prea mai conteaza aceasta ordine de pe buletinele de vot.Probabil s-a mers si pe varianta ca mai sunt destui, neinteresati sau dusi cu forta la vot si daca tot vor vota sa nimereasca acolo unde ar trebui!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.