Social

A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu. 4 medii de 10, 237 medii mai mari de 9 şi 672 medii mai mici de 5, în Teleorman

Ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învăţământul liceal de stat, a fost publicată pe pagina web admitere.edu.ro. Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afişată, de asemenea, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial.

Potrivit datelor, patru absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au reuşit performanţa să obţină media 10 pentru admiterea la liceu. Andrei Cristina Lucia Andreea de la Şcoala nr. 2 Videle, Georgescu Luana Teodora Silvia de la Şcoala “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, Iordan Elena Bianca de la Şcoala “Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea şi Niţă Denisa Teodora de la Şcoala nr. 1 Videle au obţinut media 10 atât în fiecare din cei patru ani de gimnaziu, cât şi la Evaluarea Naţională. Alţi 233 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au medii de admitere mai mari de 9.

Sute de elevi din Teleorman vor intra însă la liceu cu medii de admitere mai mici de 5. În această situaţie se află 672 de elevi care au obţinut note de 1,2 sau trei la Evaluarea Naţională, iar pe parcursul celor patru ani de gimnaziu au fost la limita promovabilităţii. Printre ei se află şi câţiva absolvenţi care, deşi au avut medii mai mari de 8 în gimnaziu, la evaluarea naţională au obţinut medii între 3 şi 4.

Cea mai mică medie de admitere la liceu în Teleorman este 2,12, elevul cu această medie de admitere având 5,5 media de absolvire a claselor V-VIII şi media 1 la Evaluarea Naţională.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

În perioada 8-12 iulie absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Ministerul Educaţiei recomandă părinţilor şi elevilor să completeze un număr cât mai mare de opţiuni, ordonate cât mai realist. Ulterior, în intervalul 9-13 iulie, fişele de înscriere vor fi validate. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii, în ideea de a elimina eventualele greşeli apărute ca urmare a transcrierii mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, completării numelui candidatului sau scrierii neclare a codurilor liceelor.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 este programată pe data de 19 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc între 21 şi 29 iulie. Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.