Social

Forţa Civică şi Grădiniţa nr. 7 din Alexandria au dăruit dulciuri şi jucării unor familii sărace din judeţ

campanieCarmen Dumitrescu

Interesul teleormănenilor de a se implica activ în evenimente şi iniţiative caritabile s-a dovedit a fi destul de proeminent, dar numai în contextul în care a existat cineva care să mobilizeze şi să pună în mişcare aceste preocupări. De-a lungul timpului, acţiunile caritabile au vizat preponderent cazuri particulare, în general, copii bolnavi care aveau nevoie de sprijin material pentru efectuarea unor operaţii costisitoare. Foarte rar s-a mers pe ideea iniţierii unor acţiuni caritabile cu beneficiari multipli. Un astfel de demers a fost făcut, însă, de Organizaţia Judeţeană a Partidul Forţa Civică, care a decis să facă o campanie umanitară cu scopul sprijinirii a câteva zeci de familii nevoiaşe care locuiesc pe raza judeţului Teleorman. Astfel alexăndrenii generoşi au avut până astăzi posibilitatea de a face donaţii la sediul Partidului Forţa Civică, donaţii constând în articole vestimentare, jucării, rechizite şi alimente neperisabile. Potrivit liderului judeţean al partidului, Eugen Pârvulescu, campania “Să învăţăm să dăruim” se vrea a fi un semnal adresat tuturor celor care nu-şi conştientizează încă potenţialul şi care nu se mai focusează pe redescoperirea generozităţii individuale. Conducerea partidului, dar şi membrii s-au implicat şi continuă să se implice activ în această campanie, un număr destul de important de oameni sărmani având, în această perioadă, supriza de a primi o vizită de la reprezentanţii partidului menţionat şi de a se bucura de nişte cadouri speciale înaintea sărbătorilor pascale.

În cursul zilei de marţi, 23 aprilie, a avut loc în cadrul campaniei menţionate o nouă acţiune, de data asta realizată în colaborare cu Grădiniţa nr.7 din Alexandria. Se pare că iniţiativa a aparţinut unui grup de părinţi ai copiilor unităţii de învăţământ menţionate, care au decis să strângă jucării şi să cumpere dulciuri pentru trei familii cu mulţi copii din două localităţi din judeţ, Poroschia şi Cervenia. Astfel, în cursul orelor după-amiezei, o echipă de membri ai Forţei Civice, în frunte cu liderul Eugen Pârvulescu şi un grup de copii ai Grădiniţei nr.7 însoţiţi de părinţii lor s-au deplasat către comunele Poroschia şi Cervenia, pentru a duce daruri, constând în jucării şi dulciuri, la trei familii sărmane, cu mulţi copii. Un caz impresionant a fost identificat la una dintre familii, între membrii căreia se număra un copil bolnav, cu un handicap grav, participanţii la acţiune luându-şi şi angajamentul de a se interesa pe viitor de situaţia lui şi de a-l mai sprijini dacă va mai fi nevoie de implicare.

La o altă familie, membrii partidului au luat iniţiativa construcţiei unei fântâni, pentru că respectivii nu aveau alimentare cu apă, lucru de neconceput astăzi pentru majoritatea celor care au parte de un trai civilizat. Până acum, Partidul Forţa Civică s-a implicat în  rezolvarea mai multor cazuri sociale extrem de dificile şi, potrivit liderului partidului, Eugen Pârvulescu, este foarte posibil ca şi după finalizarea campaniei “Să învăţăm să dăruim” gesturile de acest fel să continue, indiferent dacă ele se vor realiza în cadrul unei campanii umanitare sau, pur şi simplu, în particular, din dorinţa de a face bine unor oameni aflaţi în situaţii dificile.

One Comment

  1. Cosmin Marian

    Conform legii nu este permisa asocierea de niciun fel a partidelor politice cu institutiile de invatamant atat de stat, cat si private. prin acest demers al dvs. nu faceti decat sa va autodenuntati. Directoarea de la respectiva Gradinita ar trebui deja sa isi depuna demisia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.