Eveniment

Focar de rujeolă la Buzescu

30 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în luna iulie, la nivelul județului Teleorman, majoritatea în focarul în evoluţie din localitatea Buzescu, anunță Direcţia de Sănătate Publică Teleorman. Focarul de la Buzescu este singurul în evoluție la nivelul județului, mai arată DSP Teleorman, iar în toate cazurile a fost vorba despre copii nevaccinați sau incomplet vaccinați, părinții acestora refuzând vaccinarea micuților.

În ceea ce privește focarul în evoluție de la Buzescu, DSP Teleorman a desfăşurat o campanie de vaccinare „door to door”, în cadrul căreia au fost imunizaţi 10 de copii. Totodată, au fost luate măsuri de urmărire a contacţilor, educaţie sanitară şi recuperarea tuturor restanţierilor la vaccinare.

În contextul creșterii numărului de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județul Teleorman, autoritățile amintesc părinților că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această boală extrem de contagioasă. Rujeola este o infecție virală, care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinați pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

De la începutul anului până la sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat un număr total de 117 de cazuri de rujeolă, majoritatea în mediul rural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.