Eveniment

Fizicianul olimpic de la Orbeasca, premiat de preşedintele Cristescu

Zilele trecute, preşedintele Consiliului Judetean Teleorman, Dănuţ Cristescu, a avut o întâlnire cu un fizician, elevul George Drăghici din Orbeasca de Sus, câştigător al unui premiu la Olimpiada Națională de Fizică. Ca o recunoaștre a valorii unui copil dintr-o comună teleormăneană, şi nu la orice ştiinţă, ci la una de mare complexitate, recunoscută ca fiind printre cele mai dificile, respectiv fizica, preşedintele Cristescu a premiat valoarea prin care Județul Teleorman s-a bucurat de faima unei şcoli cu un potenţial deosebit, Școala Gimnazială nr. 1 din Orbeasca de Sus, unde a învățat până în iunie elevul Drăghici, acum elev al unui liceu tot din Teleorman. Să remarcăm, în acelaşi context, contribuţia deosebită a profesoarei Georgeta Haită, care l-a pregătit pe actualul licean şi l-a dus pe treapta cea mai înaltă, premiu la Olimpiada Națională de fizică de anul acesta. Este un merit deopotrivă al elevului şi profesorului, ambii ca un tot reuşind să fie cei mai buni nu numai din Teleorman, ci şi din ţară. Drept urmare, cei doi merită să fie răsplătiţi pentru efortul lor intelectual, cu atât mai mult cu cât nu sunt la primul premiu, ci de mai mulţi ani, începând încă din clasa a V-a au tot câştigat olimpiadă după olimpiadă, atât la nivel judeţean, cât mai ales la cel național. În cele câteva cuvinte pe care preşedintele Cristescu i le-a adresat, vădit emoţionat, l-a felicitat şi i-a mulţumit că a dus faima şcolii din Orbeasca, din judeţul Teleorman, arătând astfel că şi Teleormanul are valorile lui. „Vreau să înţelegi, a mai spus preşedintele Cristescu, că noi toţi aşteptăm valorile României, valorile care sunteţi voi, tinerii de azi. Cred că şi tu, ca fizician de excepţie, poţi deveni un politician tot de excepţie, care să conceapă un program de propulsare a Romaniei în altă eră, una a dezvoltării totale, a respectului pentru om şi adevăr, a cinstei şi corectitudinii, a tot ceea ce înseamnă o ţară şi un popor român demn, respectat şi apreciat în întreaga lume. Îţi doresc să fii în întreaga ta viaţă român, să munceşti şi să creezi pentru poporul tău de aici, de la Orbeasca, din toată România”.

Întreaga festivitate s-a desfăşurat în preambulul ședinţei Consiliului local Orbeasca, festivitate l-a care, atât primarul, cât şi consilierii prezenţi au avut numai vorbe de apreciere şi admiraţie pentru fizicianul lor, l-au felicitat cu multă bucurie atât pe el, cât şi pe doamna profesoară şi familia lui, iar primarul Gheorghe Budică l-a asigurat de tot sprijinul său „pentru a rămâne mai departe cetăţeanul nostru de frunte, care sigur, într-un viitor apropiat va fi unul din câştigători premiilor internaţionale în domeniul fizicii”.

12 Comments

 1. Fizicianul lu' Pește

  Haorde, Cristescu Dănuț papagal. Băiatul respectiv o fi participat la olimpiada de „toamna” la fizica, la gimnaziu locurile de la olimpiada națională de fizica sunt ocupate in totalitate de elevii de „Mihai Viteazul” iar la liceu de Colegiul „Al. I. Cuza” si Colegiul Unirea, probabil domnul elev a fost olimpic in Botswana, a fost premiat in moneda națională de acolo. Cât de penibil… Apoi, ce freza de fizician! Nu mai zic de d-na profesor Haita, mare academician doctor inginer precum harpia de Leana! Domnu’ Cristescu, întreabă bre pe la ISJ înainte de a te pune in situații din astea, ai fi aflat că ăsta e un fake-olimpic! Auzi, olimpic la fizica in clasa a-V-a, in condițiile in care studiul acestei discipline incepe la clasa a-VI-a! Apropo, la ce liceu invată?

  • Cred ca dintr-o confuzie legata de redactarea pe de o parte si interpretarea eronata a articolului pe de alta parte, lucrurile au fost denaturate si nu e cazul. De ce? 1. Presedintele Consiliului Judetean a premiat in baza informatiilor primite de la IJS informatii cat se poate de corecte in sensul ca premiul a fost obtinut la un CONCURS national de fizica nu la OLIMPIADA nationala de fizica aspect demonstrabil oricand cu documentele aferente 2. Comentariile de genul celui la care tocmai raspund acum care angreneaza o intreaga discutie pe un fundament eronat dincolo de reavointa cat se poate de evidenta.

  • Pentru „Fizicianul lu’ Peste” – Se vede de la o posta, dupa limbajul folosit, de cine este scris acest mesaj – de „Fizicianul barbos”, care, ce-i drept, este cam dus cu pluta(„haorde” si „bre” fac parte din limbajul curent al acestui personaj) Ce jalnici ajung sa fie unii la varsta senectutii!

 2. La clasa a V-a nu se face fizica. O eleva de a mea, olimpica din clasa a VII-a pana in clasa a X- a nu stie de acest copil ca participant la olimpiadele de fizica.Deci?

 3. La cls a V-a nu e olimpiada la fizica. Chiar asa, Diana, cum de nu va stiti?

  • Buna Marga! cred ca dansul a incurcat olimpiadele.Poate se referea la alta olimpiada pentru ca, olimpic national la fizica fiind, ar fi trebuit sa l fi vazut macar o data. Nici pe site ul olimpiadei nu l am vazut ca participant. Nici la concursuri locale sau interjudetene nu cred ca a participat pentru ca singurele pe care eu le stiu sunt Evrika, Vranceanu Procopiu si Liviu Tatar la care eu am participat si nu pot sa i confirm prezenta. si vreau sa adaug ca rezultatele la nivel international si chiar national necesita o pregatire superioara la fizica pe toate ramurile si cunoasterea materiei de matematica pana la clasa a 12 a inclusiv, deci acest articol spune cuvinte mari, nejustificate.

 4. Buna ziua și felicitări băiatului pentru rezultate. Sunt atat de fericita sa aflu ca mai exista alți elevi olimpici la fizica in afara de lotul Teleormanului. Din câte îmi amintesc la olimpiada nationala de fizica anul trecut au participat elevi din Alexandria și Turnu Măgurele însă din propria experiența ca participanta anul trecut nu l am vazut pe domnul Drăghici alături de noi. As dori din pura curiozitate sa aflu la ce liceu din “ Teleorman” se afla băiatul și sa schimb câteva vorbe cu el de pa un pasionat de fizica la altul.

 5. Felicitări ! Un copil deosebit și un dascăl de excepție, un adevărat profesionist ! 💞 O echipa elev- profesor- părinte de SUCCES ! 😘

 6. FELICITĂRI! ! ! ȘI TELEORMANUL ARE COPII DEȘTEPȚI !!!MĂ MÂNDRESC CU VOI INDIFERENT DIN CE COMUNĂ SUNTEȚI !!!SUCCES PE MAI DEPARTE! ! !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.