Economie

Finanțare pentru rețea de gaze naturale la Blejești și sistem de alimentare cu apă și canalizare la Plosca

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat 58 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în valoare totală de 581.492.235,84 de lei.

Contractele vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, echiparea stațiilor de epurare, înființarea unor rețele de alimentare și distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau reabilitarea unor poduri și podețe.

Din județul Teleorman, au semnat contractele de finanțare două primării, Plosca și Blejești, pentru “Sistem centralizat de alimentare cu apă și sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere în comuna Plosca, județul Teleorman”, valoarea finanțării fiind de 27.951.177,02 lei, respectiv “Înființare rețea de distribuție gaze naturale în satele Blejești, Baciu și Sericu, comuna Blejești, județul Teleorman”, cu o sumă alocată de 30.755.382,49 lei.

“Am primit astăzi (n.r. – luni, 16 octombrie), la Ministerul Dezvoltării, așa cum fac în fiecare săptămână de când am preluat mandatul de ministru, vizita unor primari alături de care am semnat noi contracte menite să îmbunătățească traiul de zi cu zi al cetățenilor. Mă bucur să constat că, prin fiecare proiect care prinde viață și la care am pus umărul și noi, oamenii beneficiază de o calitate mai bună a infrastructurii, fie că vorbim despre drumuri, poduri și podețe, alimentare cu apă, canalizare ori rețele de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.