Social

Finanțare pentru lucrări de construcții la Centrul de îngrijire persoane cu dizabilități Olteni

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții pentru centre de zi și rezidențiale publice și private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați.

Conform Ordinului, pot fi finanțate investițiile pentru reparații capitale, renovări, de extindere și dotare a centrelor.

Sunt vizate 62 de centre publice, pentru care suma alocată este de 69.919.227 de lei și 119 centre private pentru care suma alocată este de 65.104.472 de lei.

Beneficiarii finali sunt persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și copii din centre de zi și rezidențiale.

Sumele se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație, urmând ca plata să se efectueze beneficiarilor publici și privați, în tranșe, de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale, pe măsură ce sunt efectuate lucrările.

În situația în care sumele acordate nu sunt utilizate în totalitate conform repartizării anuale, acestea se raportează în anul următor, cu respectarea perioadei de finanțare, urmând să fie făcute rectificările de rigoare.

La nivelul județului Teleorman, a fost selectat pentru finanțare Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Olteni, suma alocată fiind 15,771,134 lei, iar perioada finanțării lucrărilor de construcții – 36 luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.