Sport

Final negru de sezon pentru fotbalul turnean – “Sperăm să găsim soluţii şi vom juca în Liga a 5-a” – Mircea Gelu

Gelu MirceaFinalul sezonului 2012-2013 în campionatul judeţean de fotbal a fost unul trist pentru întreaga mişcare fotbalistică din Turnu Măgurele. După un sezon în care au activat două echipe (una în Liga a 4-a, Dunărea Turris, cealaltă în Liga a 5-a, Cetatea), cu multe greutăţi şi foarte multe fricţiuni interne, municipiul Turnu Măgurele a terminat sezonul fără echipă activă! A fost un final negru de sezon pentru sportul turnean, cel care se vede în situaţia de a nu mai avea echipă de fotbal, deşi acum un an şi jumătate se jucau meciuri de Liga a3-a.

Despre această situaţie, preşedintele clubului Dunărea Turris Turnu Măgurele, Mircea Gelu, altfel unul din cele mai importante nume din fotbalul teleormănean în ultimele decenii, a spus, foarte răspicat: “Au fost unele neînţelegeri, a fost o situaţie care se putea evita, din multe puncte de vedere, dar nu credeam că vom ajunge ca în Turnu Măgurele să rămâne fără fotbal. Au fost problemele cu cei doi jucători, care au dus la excluderea echipei Turris, dar şi Cetatea, să fie neprogramată la jocuri pentru douăzeci şi ceva de milioane lei vechi?! Asta este acum situaţia, dar trebuie să facem ceva, nu putem lăsa lucurile aşa, mizăm şi pe sprijinul domnului primar Cuclea, care este un primar tânăr, ce a arătat că iubeşte sportul, este un tânăr cu viziune nou, care trebuie să ajute şi fotbalul local! Ştim cu toţii că sunt probleme lanivelul oraşului, dar nu putem lăsa fotbalul din Turnu Măgurele să moară, eu cred că se vor găsi soluţii şi din toamnă vom juca din nou în Liga a 5-a!”

Oficial, la finalul ediţiei precedente de capionat judeţean, Dunărea Turris Turnu Măgurele a fost exclusă din competiţia Ligii a 4-a, în baza unei hotărâri luate de instanţele FRF şi pusă în aplicare de Comitetul executiv al AJF Teleorman; însă, conform regulamentului udeţean, Dunărea Turris are drept de participare în Liga a 5-a. De asemenea,   Cetatea turnu Măgurele a fost exclusă din campionatul Ligii a 5-a, pentru trei neprogramări – neprezentări, implicit fiind retrogradată la ultimul eşalon judeţean (Liga a 6-a).

Totuşi, la Turnu Măgurele există un stadion, foarte bun pentru campionatul judeţean, dar dacă pe baza sportivă respectivă nu va mai intra nimeni, se va mai păstra la aceleaşi standarde?

B. Pană

One Comment

  1. Pacat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.