Eveniment

Final de săptămână încins la Ambulanţă. 450 de teleormăneni au solicitat ajutor medical de urgenţă

caniculaPeste 400 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Teleorman la sfîrşitul acestei săptâmâni, când judeţul a fost invadat de valul de caniculă. În 72 de ore, echipajele de pe ambulanţe au intervenit în 450 de cazuri, cele mai multe având ca şi cauză efectele caniculei.

Zeci de apeluri venite pe 112 au pus în mişcare ambulanţele pregătite să intervină în orice situaţie. De la capătul firului, oamenii disperaţi au cerut ajutorul medicilor pentru a le acorda primele îngrijiri medicale.

Cele mai multe apeluri au venit din partea pacienţilor cronici, paleta afecţiunilor fiind diversificată, respectiv au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă persoanele cu afecţiuni cardiace, cei mai mulţi dintre suferinzii de boli de inimă necesitând asistenţă medicală pentru hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, 14 persoane suferind AVC-uri sau dureri toracice, 8 cazuri. Alte afecţiuni pentru care s-a sunat la 112 au fost durerile abdominale sau de spate, 56 de cazuri, durerile de cap, 36 de cazuri, afecţiunile respiratorii, 24 de cazuri, precum şi copii bolnavi. Potrivit SJA , numărul micuţilor care au ajuns de urgenţă la spital a fost de 15 copii. De asemenea, în cele două zile caniculare de week-end s-au întâlnit şi trei cazuri de lipotimie, persoanele fiind găsite căzute în stradă, dar conştiente. Din cauza căldurii, alte 18 persoane au leşinat. De asemenea, 11 persoane au ajuns la spital cu traumatisme ca urmare a bătăilor primite, cele mai multe agresiuni fiind cauzatede consumul excesiv de alcool, iar alte 4 persoane au ajuns la spital cu leziuni ale feţei, capului şi gâtului ca urmare a letrcaţiilor în care au fost implicate.

De altfel, 10 persoane au încercat să se sinucidă, iar alte 6 persoane cu probleme psihice au avut nevoie de ajutor medical de urgenţă.

Medicii vin şi cu sfaturi pentru teleormăneni şi recomadă ca în zilele caniculare, mai ales că s-a emis altă avertizăre de caniculă, să poarte haine de culoare deschisă, să aibă capul acoperit şi să consume multe lichide. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.