Politic

Filiala din județ a Asociației Comunelor din România și-a ales conducerea

comune1Vineri, 14 octombrie 2016 a avut loc Adunarea generală extraordinară a Filialei județene Teleorman a Asociației Comunelor din România pentru alegerea Consiliului director și a președintelui acesteia. La întâlnirea care a avut loc  în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ au luat parte peste 50 de reprezentanți ai comunelor membre ale Asociației Comunelor din România din județul Teleorman, precum și prefectul județului, Carmen Daniela Dan, și președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea.

În urma alegerilor desfășurate în cadrul evenimentului, în funcția de Președinte al Filialei județene a fost ales Benone Rababoc, primarul comunei Talpa, în funcția de prim-vicepreședinte a fost ales Simion Nedea, primarul comunei Vitănești, precum și vicepreședinții, secretarul și cenzorul asociației.

„Cu 10 ani în urmă, mai precis pe data de 10 martie 2006, un număr de 33 de primari care reprezintă localitățile Tătărăștii de Sus, Trivalea Moșteni, Călinești. Conțești, Vitănești, Țigănești, Ciolănești, Dobrotești, Bujoreni, Saelele, Balaci, Vârtoape, Peretu, Tătărăștii de Jos, Poeni, Ștorobăneasa, Islaz, Plopii Slăvitești, Talpa, Olteni, Gratia, Scurtu-Mare, Troianul, Cosmești, Siliștea-Gumești, Drăgănești-Vlașca, Orbeasca, Mavrodin, Uda Clocociov, Slobozia Mândra, Stejaru, Seaca și Ciuperceni, după mai multe încercări, am reușit să punem bazele Filialei Județene Teleorman a Asociației Comunelor din România, în cadrul ședinței de atunci fiind alese și structurile de conducere alcătuite la momentul acela din președinte, prim-vicepreședinte, doi vicepreședinți și un secretar.

Acum, la mai bine de 10 ani de la înființare, vin cu un apel la dumneavoastră ca, începând de astăzi, să încercăm să funcționăm și să venim, noi cei care ne-am angajat să muncim în Consiliul Director, cu niște lucruri către dumneavoastră, pe care să le susțineți, iar pe de altă parte, chiar să ne stimulați și să ne motivți că trebuie să ducem la îndeplinire tot ceea ce ne-am propus.

Eu mi-aș dori ca această asociație să nu fie o asociație politică, ci o asociație a comunelor, a problemelor noastre. Indiferent de ce culoare politică avem, pe noi ne unesc aceleași probleme și mi-aș dori ca toate deciziile pe care le luăm în Consiliul Director, unde sunt, după cum se poate observa, și trei primari liberali, de la Plosca, Peretu și Btoroaga, să ajungă la toți colegii noștri primari, indiferent că sunt de la PSD sau de la PNL sau de la oricare alt partid”, a precizat Benone Rababoc, primarul comunei Talpa.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre îmbunătățirea activității Compartimentului de audit public intern stabilit la nivelul Filalei județene Teleorman, prin angajarea de noi auditori publici și lărgirea numărului de comune care doresc să implementeze această atribuție prin cooperare prin intermediul Filialei județene Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.