Social

“Fii pregătit! Ajutorul tău contează!”, acțiune derulată de ISU Teleorman și Primăria Alexandria, în școlile din municipiul reședință de județ

Timp de o lună de zile, în perioada 15 martie – 12 aprilie 2019, în toate unitățile de învățământ din Alexandria se derulează activitatea „Fii pregătit! Ajutorul tău contează!”, ce are drept scop pregătirea în domeniul situațiilor de urgență,.

Acțiunea, realizată de Primăria Municipiului Alexandria în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman, vizează elevii claselor V – VIII și își propune pregătirea acestora în ceea ce privește reacția în cazul producerii unui seism, precum și acordarea primului ajutor în diferite situații de urgență.

Potrivit programului, primii beneficiari ai activității sunt elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, care învață, în perioada 15 – 20 martie, cum să se comporte în cazul producerii unui cutremur și cum să acorde primul ajutor privind dezobstrucția căilor aeriene, poziția laterală de siguranță, leziunile ușoare (hematoame, echimoze, entorse, luxații, etc.), precum și ce informații trebuie să furnizeze pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în situații critice.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.