Social

“Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!”, campanie privind sănătatea orală, derulată de DSP Teleorman

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, sărbătorită pe 20 martie 2017, Direcția de Sănătate Publică Teleorman, prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, subliniază, prin tema “Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!”, importanţa menţinerii unei sănătăţi orale bune pe tot parcursul vieţii, din copilărie până la vârste înaintate.

Campania pune accent pe deciziile inteligente pe care oamenii le pot lua cu privire la sănătatea orală pe tot parcursul vieţii, prin adoptarea măsurilor preventive, respectiv o bună igienă orală, controale dentare regulate.

Institutul Naţional de Sănătate Publică în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, inspectoratele şcolare, medici dentişti şi medici de familie din întreaga ţară participă activ, timp de o lună (în perioada 20 martie – 20 aprilie 2017), la desfăşurarea campaniei “Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!”, prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii Orale.

Instituţiile implicate încurajează populaţia pentru a participa la diverse programe, activităţi şi evenimente organizate cu această ocazie.

Acţiunile derulate vizează publicul larg, de la copii la vârstnici şi au drept scop campaniei creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind necesitatea adoptării comportamentelor corecte privind sănătatea orală, la orice vârstă.

Pentru o bună reuşită a campaniei se vor organiza acţiuni dediseminare a informaţiilor privind afecţiunile orale şi factorii de risc care contribuie la producerea acestora şi transmiterea de recomandări populaţiei ţintă în vederea menţinerii sănătăţii orale. La nivel judeţean, activităţile campaniei constau în afişarea de postere, distribuirea de pliante, discuţii interactive, lecţii teoretice şi demonstraţii practice cu tematică specifică la clasele de elevi, de către specialişti şi voluntari. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.