Sport

Fieful fotbalului judeţean se mută la Roşiorii de Vede – Festivalul fotbalului teleormănean

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă un sezon care a început în vara anului 2012, sâmbătă, 15 iunie 2013 se pune capăt unei noi ediţii de campionat judeţean. În organizarea AJF Teleorman, în colaborare cu Primăria municipiului Roşiorii de Vede şi a gazdelor de la Sporting Roşiorii de Vede (în calitate de campioni ai Ligii a 4-a), sâmbătă au loc ultimele trei evenimente ale sezonului: finala Cupei României, meciul de baraj pentru promovare la Liga a 4-a şi festivitatea de premiere. Despre cele trei evenimente găsiţi amănunte în rândurile de mai jos.

 

Astra Plosca vs. AS Vităneşti

Cine promovează în Liga a 4-a?

Derbiul zilei de sâmbătă şi totodată “meciul orgoliilor” din finalul sezonului se joacă între ocupantele locurilor 2 din cele două serii ale Ligii a 5-a; ACS Astra Plosca, ocupanta locul 2 în seria I, şi AS Vităneşti, ocupanta locului 2, în seria II,  promit un joc de bun nivel tehnic şi tactic, un joc care este deschis oricărui rezultat. Ambele echipe sunt cu gândul la promovare,

 

Gabriel Lungu – antrenor Astra Plosca: «La echipă lucrurile sunt destul de liniştite, ne pregătim fără o presiune anume pentru acest joc, însă eu cred că dacă vom aborda jocul corect, nu putem rata promovarea. Băieţii sunt încrezători că vor obţine o victorie lejeră, avem o un lot de jucători destul de experimentaţi, mai ales că în retur am arătat ca o echipă adevărată, în care n-am pierdut nici un joc, deci putem spune că Plosca este favorită în acest joc de baraj! Sperăm să câştigăm şi să reuşim promovarea, acesta este obiectivul nostru!»

George Brian – delegat AS Vităneşti: «La noi toată lumea se concentrează pe acest meci de baraj, băieţii se pregătesc la modul foarte serios, însă nu pot spune că există o presiune suplimentară pe echipă. Chiar suntem foarte liniştiţi! Vorbim la modul serios, noi avem experienţa unui joc de baraj, pe care l-am pierdut acum doi ani, de aceea vrem să nu mai repetăm greşelile de atunci. Vă spun sincer, acum nici n-am văzut pe Plosca cum joacă, vrem să ne facem jocul nostru şi-atât, sperăm să câştigăm, pentru că i-am văzut pe băieţi foarte hotărâţi, vor să câştige acest meci, cu orice preţ!»

Jocul de baraj pentru promovare la Liga a 4-a, dintre ocupantele locurilor 2 în cele două serii ale Ligii a 5-a, ACS Astra Plosca (s I) şi AS Vităneşti (s II), se va disputa sâmbătă, 15 iunie, pe stadionul Municipal din Roşiorii de Vede, de la ora 13.00.

Cu trofeul Cupei României pe masă!

Primul eveniment al Festivalului fotbalului teleormănean de sâmbătă, 15 iunie, se anunţă a fi unul reuşit; finala Cupei României, faza judeţeană, opune două din cele mai competitive şi constante echipe, Sporting Roşiorii de Vede – campioană judeţeană la Liga 4, plus câştigătoare la nivel de juniori, şi Ajax Botoroaga – câştigătoarea seriei I, Liga 5, atât la seniori, cât şi la juniori.

Pentru a se califica în finala Cupei României, cele două finaliste ale ediţiei din acest an a etapei judeţene au înregistrat următoarele rezultate:

* Sporting Roşiorii de Vede

– 5-3 cu Gloria Drăşenei;

– 7-1 cu Sporting II Roşiorii de Vede

– 11-1 cu Tineretul Siliştea;

3-0 cu Recolta Sfinţeşti.

* Ajax Botoroaga

– 4-3 cu ASM Cernetu;

– 6-0 cu Atletic Orbeasca;

– 4-0 cu AS Vităneşti;

– 3-1 cu Udinese Uda Clocociov;

– 4-1 cu Voinţa Saelele.

Finala Cupei României, faza judeţeană, dintre Sporting Roşiorii de Vede şi Ajax Botoroaga, se va juca sâmbătă, 15 iunie, pe stadionul Municipal din Roşiorii de Vede, de la ora 11.00.

 

Oficialii delegaţi la Festival

Comisia Judeţeană de Arbitri Teleorman a acordat o atenţie deosebită jocurilor programate în cadrul Festivalului fotbalului teleormănean. În cele din urmă, conducerea CJA (preşedinte Dan Niţu) a decis următoarele brigăzi de oficiali la cele două jocuri.

* (ora 11.00) Finala Cupei României: Sporting Roşiorii de Vede – Ajax Botoroaga (Florin Ochea – Turnu Măgurele, Andrei Baciu, Liviu Barbu – ambii Videle; rez. Robert Croitoru – Roşiori; obs. arb. Ion Ştefan – Buzescu, obs. joc Cătălin Cuşcă – Alexandria).

* (ora 13.00) Barajul pentru Liga 4: Astra Plosca – AS Vităneşti (Cristian Frăsineanu – Alexandria, Aurel Tănase – Roşiori, Cătălin Ancu – Alexandria; rez. Robert Croitoru – Roşiori; obs. arb. Nicolae Răceală – Roşiori, obs. joc Cătălin Cuşcă – Alexandria).

 

Festivitatea de premiere

Ultima parte a Festivalului fotbalului teleormănean, care este stabilită să înceapă în jurul orei 15.00, este rezervată festivităţii de premiere pentru sezonul 2012-2013 de campionat judeţean. AJF Teleorman a pregătit în total 19 premii, care depăşesc 25.000 lei, pentru câştigătoarele tuturor competiţiilor organizate în acest sezon. Iată care sunt echipele laureate, şi premiile pe care le va primi fiecare participant la festivitate.

– campioana judeţeană Liga 4 – Sporting Roşiorii de Vede (echipament  20+2; geantă; medalii; trofeu);

– campioana judeţeană juniori A1 – Sporting Roşiorii de Vede (echipament 17+1, geantă, trofeu);

– câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană (învingătoarea dintre Sporting Roşiori de Vede şi Ajax Botoroaga) (echipament prezentare 25 compleuri/echipament 17+1, geant, trofeu);

– Marele premiu Fair-Play Knauf – Atletic Orbeasca (echipament 17+1, geantă, trofeu);

– Premiul pentru tradiţie fotbalistică – Voinţa Saelele (echipament 17+1, geantă, trofeu) ;

– locul 1, seria 1, Liga 5 – Ajax Botoroaga (echipament 17+1, geantă, diplomă);

– locul 1, seria 2, Liga 5 – Tineretul Suhaia (echipament 17+1, geantă, diplomă);

– campioana juniori C – CSS Alexandria (echipament 17+1, geantă, trofeu);

– campiona juniori D – CSS Turnu Măgurele (echipament 17+1, geantă, trofeu);

– campioana juniori E – CSS Turnu Măgurele (5 mingii, trofeu);

– locul 1, seria 1, Liga 6 – Tineretul Siliştea ( 5 mingii, trofeu);

– locul 1, seria 2, Liga 6 – Victoria Lunca ( 5 mingii, trofeu);

– locul 1, seria 3, Liga 6 – Sporting II Roşiorii de Vede ( 5 mingii, trofeu);

– locul 1, seria 1, Liga 5 juniori – Ajax Botoroaga (5 mingii, trofeu);

– locul 1, seria 2, Liga 5 juniori – Flacăra Liţa (5 mingii, trofeu);

– finalista Cupei României, faza judeţeană (învinsa dintre Sporting Roşiori – Ajax Botoroaga) (5 premii, diplomă);

– golgeterul campionatului judeţean Liga 4 – Daniel Nica, VN Olteni (5 premii, diplomă);

– premiile pentru activitate fotbalistică – Iulian Dragnea (Roşiorii de Vede) şi Dumitru Cristea (Turnu Măgurele) (trofeu+ 300 lei).

Bogdan Pană

2 Comments

  1. Cine va castiga barajul e interesant de vazut,dar Cupa ramane la Rosiori. Bafta Sporting la baraj! (bun articolul)

  2. Probabil ca voi fi si eu la acest festival daca nu va aparea intre timp ceva mai important! Imi este tare dor sa ma intalnesc cu cei care i-am format in cariera de arbitrii!
    Cu aceasta ocazie poate am sa cunosc si eu ziaristul pe probleme sportive al acestiu ziar.Iar daca domnia-sa are trecere pe langa astea de ii lauda zilnic in ziar poate sa ma invite la „masa”festiva de premiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.