Eveniment

Festivitatea de premiere a olimpicilor Teleormanului, umbrită de un incident penibil

IMG_6463Monica DUMITRESCU

Consiliul Judeţean Teleorman a organizat marţi, 14 iunie, festivitatea de premiere a elevilor din toate unităţile de învăţământ din judeţ care au obţinut premiile I, II, III, menţiuni, medalii sau premii speciale la fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor pe discipline. Au fost premiaţi 24 de elevi individual şi cam tot atâţia profesori care s-au ocupat de pregătirea lor. De asemenea, au primit premii şi trei echipe sportive din unităţile de învăţământ care s-au remarcat la nivel naţional în cadrul olimpiadei sportului şcolar.

Diplomele au fost înmânate olimpicilor de către Cornel Bleajă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Olimpicii au fost recompensaţi pentru performanţele lor şi cu sume de bani cuprinse între 200 şi 700 lei, în funcţie de locul ocupat la nivel naţional, profesorii coordonatori primind jumătate din suma acordată elevilor. Consiliul Judeţean Teleorman a alocat iniţial pentru premierea olimpicilor din acest an suma totală de 25 000 lei.

Spunem iniţial, deoarece la finalul festivităţii s-a constatat că 20 dintre olimpicii din acest an nu au fost strigaţi pentru înmânarea premiilor. Veniţi din toate colţurile judeţului pentru acest moment special, recunoaşterea publică a meritelor lor, copiii, dar mai ales părinţii şi profesorii s-au revoltat, pe bună dreptate.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au verificat listele, lucru pe care se pare că nu îl făcuseră înaintea festivităţii şi au constatat că lipsesc două pagini, respectiv pagina 6 şi pagina 7, din cele 19 pagini ale listei cu olimpicii Teleormanului, listă pe care ISJ Teleorman a transmis-o Consiliului Judeţean prin fax.

Reprezentanţii ISJ susţin că au fost trimise toate cele 19 pagini, având confirmarea de trimitere, în timp ce reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că nu au primit decât 17 pagini.

“ISJ a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean lista cu olimpicii, document transmis prin fax, aşa cum s-a cerut, vineri, 10 iunie. La noi a reieşit că a fost transmis numărul de pagini corect, însă astăzi (marţi, 14 iunie) la festivitate s-a descoperit că paginile 6 şi 7 nu existau, motiv pentru care Consiliul Judeţean nu a fost pregătit.

S-a găsit o cale de rezolvare pe moment, au fost premiaţi copiii, cu excepţia a 4 dintre ei care părăsiseră sala de festivităţi, însă au rămas profesorii fără premii. Lucrurile vor fi remediate şi premiile cuvenite vor ajunge la toţi olimpicii şi profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor.

Ne pare rău că s-a întâmplat aşa, sunt copii cu care ne mândrim, şcoala teleormăneană este mai bună datorită lor”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Cristiana Savu Piper.

Într-adevăr, reprezentanţii Consiliului Judeţean au suplimentat suma alocată iniţial premierii olimpicilor şi au acordat premiile cuvenite şi elevilor omişi de pe listă, însă aceştia au rămas cu un gust amar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.