Eveniment

Festivitate de absolvire pentru elevii din clasa a VIII-a, la Alexandria

Absolventi1Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria a organizat anul acesta festivitate de absolvire şi pentru elevii din clasele a VIII-a. Evenimentul s-a desfăşurat marţi, 7 iunie, pe Platoul din faţa Casei de Cultură.

Înarmaţi cu pancarte, fluiere, tobe, absolvenţii de clasa a VIII-a au marcat finalul primei etape din viaţa şcolară, după modelul colegilor lor mai mari, absolvenţii de liceu. În cadrul manifestării, municipalitatea a premiat şefii de promoţie şi directorii de la cele şase unităţi de învăţământ gimnazial din Alexandria. Diplomele şi premiile au fost înmânate de administratorul primăriei, Ştefan Tăbăcitu, celor mai merituoşi elevi alexăndreni, care pe tot parcursul celor patru ani de gimnaziu au obţinut numai medii de 10. Cinci elevi ai şcolii “Ştefan ce Mare”, trei de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, doi de la Şcoala “Mihai Viteazul” şi câte unul de la celalte unităţi de învăţământ gimanzial din Alexandria au reuşit această performanţă. Cu toţii au mărturisit că nu a fost uşor însă efortul lor le-a adus numai satisfacţii.

“Au fost patru ani minunaţi. Am trăit emoţii, am legat prietenii, am întâlnit persoane minunate. Au fost şi momente grele pe care le-am depăşit cu bine, având sprijinul profesorilor, al părinţilor şi uneori şi al colegilor”, a declarat unul dintre absolvenţii premiaţi.

“Secretul performanţei? Multă muncă şi multă pregătire! A fost greu să obţin acest rezultat, dar mă bucur că am reuşit.”, a spus o altă absolventă de nota 10.

Oficial, pentru elevii din clasa a VIII-a cursurile se încheie vineri, 17 iunie. Până la susţinerea primului examen din viaţa lor de elevi, Evaluarea Naţională, mai au mai puţin de trei săptămâni, după care urmează admiterea la liceu. Abia după aceea se vor putea bucura pe deplin de vacanţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.