Eveniment

Festivalul Verii a atras alexăndrenii mai mult pentru mici şi bere decât pentru muzica de calitate – Concerte remarcabile, dar cu puţini spectatori la Alexandria

festival3Carmen Dumitrescu

Organizarea unui Summerfest anual la Alexandria a fost o idee care a entuziasmat, într-o primă fază, pe mulţi. Mai ales că acest festival şi-ar propune, potrivit organizatorilor, să schimbe puţin genurile muzicale şi să educe, într-o anumită măsură, gustul publicului larg pentru un alt nivel al manifestărilor culturale şi artistice.

Anul acesta, evenimentul a atras un număr mare de alexăndreni, care au îngroşat profiturile comercianţilor de mici şi de bere, aceasta fiind preponderent, principala activitate a celor care au avut curiozitatea să viziteze centrul municipiului în perioada Festivalului Verii. Organizatorii au avut dreptate, însă, în privinţa calităţi trupelor invitate şi a muzicvii cântate, fiind pentru prima oară când la Alexandria s-a auzit, pe parcursul unei seri întregi numai rock de calitate. Este vorba despre seara de sâmbătă, când pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria au urcat cei de la Red Cat Bone, urmaţi de Electric Fence şi legendara trupă Timpuri Noi.

Din păcate, cele trei concerte remarcabile care s-au succedat pe parcursul serii de sâmbătă, 13 iunie, nu au atras un număr foarte mare de alexăndreni, momentul celor de la Timpuri Noi reuşind să impresioneze suficient cât să rămână lângă scenă numai aproximativ 60 de suflete. În tot acest timp, majoritatea celor prezenţi se aflau la terasele montate de organizatori, consumând mici, bere şi hamsii, socializând şi mâncând seminţe. Prima seară a Summerfest-ului a adus, în speţă, vineri, 12 iunie, a adus de asemenea destul de puţini alexăndreni, dar asta şi pentru că genurile muzicale asociate trupelor invitate – Cris K, CIA şi Shukar Nation – nu erau foarte apropiate de sufeletele alexăndrenilor maturi. S-a constatat totuşi, în prima seară de spectacol, faptul că în primele locuri de lângă scenă au stat mai multe zeci de copii care ştiau pe de rost piesele celor de la CIA. În toate cele trei seri de spectacol, organizatorii au oferit celor din public fluiere, brăţări fosforescente şi cartele telefonice. De asemenea, în fiecare seară s-a putut câştiga un set de lejerie intimă de marcă de către una dintre reprezentantele sexului frumos prezente în public. Desigur, în fiecare seară, aceste atenţii oferite publicului au adus mai multe zeci de persoane în apropierea scenei, chiar dacă doar temporar şi strict pentru daruri.

Prezentatorul evenimentului, Tom Crîngureanu, s-a remarcat, însă, printr-un talent special de a ţine publicul aproape de scenă şi a încercat să mobilizeze, în măsura posibilităţilor, publicul prezent la spectacole, astfel încât artiştii invitaţi să nu se simtă prost primiţi la Alexandria. Per ansamblu, însă, se poate spune că, fără îndoială, comercianţii de mici şi bere au realizat profituri însemnate în aceste trei zile şi că puţinii alexăndreni care au dorit să asculte muzică de calitate, pe o scenă controlată profesionist din toate punctele de vedere au avut această posibilitate la Summerfest, un eveniment care, probabil, se va repeta şi anul viitor la Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.