Eveniment

Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului” / Marinel Nicolae Predoi și Ansamblul “Bujorei de la Troianul” au câștigat Premiul I, respectiv Premiul Special

Ansamblul folcloric “Bujorei de la Troianul” a participat la Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului” în perioada 21 – 22 august. Festivalul, aflat la cea de-a 53-a ediție, s-a desfășurat la Călimănești, în județul Vâlcea, și reunește în fiecare an ansambluri folclorice din județele pe care le parcurge Oltul, de la izvoare până la vărsare.

Ansamblul “Bujorei de la Troianul” și Marinel Nicolae Predoi, solist vocal, au reprezentat județul Teleorman, sub conducerea artistică asigurată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman. Aceștia au prezentat un program de cântece și dansuri teleormănene, care, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții centrului, au fost “apreciate atât de juriul festivalului, cât și de public”.

Interpretul Marinel Nicolae Predoi, elev al Școlii de arte, la clasa de canto popular, în vârstă de 17 ani, a câștigat Premiul I al secțiunii interpretare, iar formația de dansuri a obținut Premiul Special pentru preluarea tradițiilor locale, sub conducerea artistică a lui Milică Cotruță. Pentru a fi posibile aceste perfomanțe, Primăria Troianul și Parohia din localitate s-au implicat, transmit reprezentanții centrului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.