Sport

Festivalul fotbalului teleormănean – Unirea Brânceni x3 Cupa României, Avântul Stejaru promovează în Liga 4!

Avantul stejarufcm 2016Unirea BranceniDupă un sezon în care s-au adunat multe bucurii, ambiții și au fost numeroase situații care pot fi amintite, sâmbăta trecută s-a scris o ultimă filă a ediției de campionat județean ediția 2015-2016. Pe stadionul Municipal din  Alexandria a avut loc Festivalul fotbalului teleormănean, 2016, un eveniment care a cuprins trei “capitole”, total distincte. Finala Cupei României faza județeană, care a fost o câștigată, ca într-un deja-vu, de Unirea Brânceni, apoi barajul pentru stabilirea celei de-a treia echipă promovată în Liga a 4-a, în urma căruia a promovat Avântul Stejaru, și evenimentul de final, festivitatea de premiere.

 

Trofeul Cupei României a rămas la Brânceni

Un deja-vu, un moment absolut de necrezut, în al treilea an consecutiv Unirea Brânceni câștigă Cupa României faza județeană, în fața FCM-ului Alexandria! Mai spectaculos este faptul că această ultimă victorie vine aproape la indigo cu cea din 2015, după un joc controlat de alexăndreni, încheiat fără gol, fiind câștigat la loviturile de departajare de către cei din Brânceni. Și, ca să încheiem cu asemenea comparații / similitudini, să spunem că, de această dată, pentru Unirea Brânceni a fost cel mai frumos trofeu obținut, în primul rând pentru că l-a cîștigat la Alexandria!

– FCM Alexandria – Unirea Brânceni 0-0, 2-4 după loviturile de departajare.

 

Avântul Stejaru a revenit în Liga 4

Al doilea joc al zilei de sâmbătă a fost barajul pentru pentru stabilirea celei de-a treia echipă promovată în Liga a 4-a, dintre ocupantele locurilor 2 în seriile Ligii 5 în ediția anterioară. S-au întâlnit două echipe care nu se cunoșteau până acum, Avântul Stejaru și Valea Dunării Pietroșani, care au oferit o partidă destul de spectaculoasă, deși la ora meciului erau peste 30 grade Celsius. Mai hotărâtă să promoveze și cu un plus de experiență s-a dovedit echipa din Stejaru, care a marcat de două ori în prima repriză (al doilea gol chiar direct din corner) și a promovat. În ciuda încercărilor adversarilor din Pietroșani de a reveni pe tabelă, acest lucru nu s-a reușit, iar Avântul Stejaru revine după câțiva ani în Liga a 4-a  județeană!

– Avântul Stejaru – Valea Dunării Pietroșani 2-0 (Ș. Dulceanu 3, D. Cuciumiță 43).

 

Festivitate de premieră, densă în premii și trofee – FCM Alexandria 

Partea de final a întregului eveniment a fost rezervată premierii celor mai buni, respectiv a tuturor câștigătoarelor competițiilor județene, precum și a unor echipe care s-au evidențiat prin fairplay. Pentru întreaga festivitate, AJF Teleorman (care a fost reprezentată de toți membrii Comitetului Executiv) a acordat premii, trofee, cupe, diplome, mingii și echipamente sportive de peste 26.000 lei, premiile fiind considerate de beneficiari drept unele deosebite, atât ca simplu gest, cât și din punct de vedere al calității lor. A fost de asemenea, marele premiu pentru Fairplay, oferit de sponsorul campionatului, Knauf, dar și cel mai important trofeu al campionatului județean, titlul, medaliile și distincția cuvenită campioanei județene a acestui sezon, FCM Alexandria, echipă care a sărbătorit cum se cuvine titlul județean al ediției 2015-2016!

“Vrem prin aceste premii, cupe, echipamente, mingii și toate materialele sportive oferite echipelor să arătăm recunoașterea noastră pentru efortul echipelor, al jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor, să arătăm că noi respectăm munca lor și, prin aceste festivități, recompensăm într-un fel echipele care obțin rezultate. Vrem să felicităm toate echipele din campionatul județean, în mod deosebit echipele care au fost premiate cu prilejul acestei festivități, ținem să transmitem felicitări și mult succes echipei campioane județene, FCM Alexandria, care sperăm să promoveze în urma barajul pentru Liga a 3-a și din toamnă să joace acolo unde și-a propus, la nivel divizionar” – Stan Prodan, președinte AJF Teleorman.

B.Pană

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.