Sport

Festivalul fotbalului teleormănean – Sporting Roșiori a luat Cupa României, Astra Plosca a promovat în Liga 4!

Sporting RVFinal de campionat județean, ediția 2012-2013, în care sâmbăta trecută s-au disputat, pe stadionul Municipal din Roșioriide Vede ultimele două jocuri oficiale ale sezonului. În finala Cupei României, dintre Sporting Roșiorii de Vede și Ajax Botoroaga, trofeul a fost adjudecat de gazdele evenimentului, Sporting, campioana absolută a acestui sezon județean, după un meci cu mulți nervi și o victorie confortabilă, în final, a roșiorenilor (4-0). Iar Sporting Roșiorii de Vede reușește eventul campionat-cupă în acest sezon de campionat județean, plus un nou trofeu la nivel de juniori A1.

A urmat barajul pentru promovare în Liga a 4-a, dintre ocupantele locului 2 în cele două serii ale Ligii 5, Astra Plosca și AS Vitănești, care avea să fie, pe bună dreptate, un joc de ambiție, cu multe evenimente interesante și un deznodământ neașteptat. În min. 18, portarul din Plosca face fault în postură de ultim apărător, este eliminat, dar penaltiul este ratat de unul din cei mai experimentați jucători din Vitănești (Streche), iar până la pauză tot Vităneștiul ratează câteva ocazii. În partea secundă, deși cu un jucător mai puțin, cei din Plosca au  dominat tactic meciul, deoarece au fost superiori fizic adversarilor, astfel că cele două, marcate în partea a doua a reprizei secunde, au căzut firesc cu ceea ce se întâmpla în teren. Iar Astra Plosca prromovează la Liga a 4-a, pe merit, după un joc în care Vităneștiul a pierdut pe mâna ei!

Rezultate tehnice Festivalul fotbalului teleormănean

 

Finala Cupei României: Sporting Roșiorii de Vede – Ajax Botoroaga 4-0 (I. Sârbu 5, A. Stavarache 59, 75, M. Lecoviște 85); pentru Sporting au jucat: Bușcă, Găiceanu, Dicu, Popescu, Duicu, Lecoviște, Sârbu, Popovici, Vucea, Coman, Urâtu; rezerve Voicu, Vișan, Sitaru, Șoavă, Bujorescu, Săvescu, Stavarache; antrenor Florin Șoavă. Pentru Ajax au jucat în primul 11: Kaltenberk, Brătulescu, Macovei, Anghelin, Beșleagă, Ciulacu, Vârban, Grigorescu, Rădulescu, Neacșu, Ivan; antrenor Emil Neacșu. Au arbitrat Florin Ochea (Tr. Măgurele)- M. Bănaru, L. Barbu (Videle).

 

Barajul pentru promovare în Liga 4: Astra Plosca – AS Vitănești 2-0 (A. Burtea 62, I. Albu 73); pentru Plosca au jucat: Pușcaciu, Cârstea, Radu, Mihăiță, Constantin, Toma, Smadu, Mocanu, L. Nedelea, Savu, Albu; rezerve Șubredu, Ivan, Rusu,,  Burtea, M. Nedelea, Eremia; antrenor Gabriel Lungu. Pentru Vitănești au jucat: Cojocaru, Dinu, Dincă, Mieilă, Gârniță, Cobzaru, Bugheanu, Micloș, Streche, Alcea, Sandu; antrenor Cătălin Cană. Au arbitrate Cristian Frăsineanu (Alexandria) – Aurel Tănase (Roșiori), Cătălin Ancu (Alexandria).

 

Festivitatea de premiere a încheiat sezonul

Ultima parte a evenimentului de sâmbătă, de la Roșiorii de Vede, a fost una festivă, în care AJF Teleorman a premiat pe cei mai buni din ultimul sezon județean. Marea câștigătoare a sezonului a fost Sporting Roșiorii de Vede, care a primit trofeul și medaliile de campioană, în prezența conducerii AJF (președintele Stan Prodan, alături de ceilalți membri ai Comitetului Executiv), dar și a primarului municipiului, Cristian Duică.

Premiile acordate cu acest prilej, dar și atmosfera de la festivitatea de premiere au fost atractive, astfel că toate echipele laureate s-au bucurat de premiile acordate. Iar Sporting, campioana din acest sezon, deși cu gândul la barajul de promovare de miercuri (lucru pe care l-au spus atât antrenorul jucător Șoavă, cât și primarul Duică) a dominat pe final întregul eveniment!

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.