Sport

Festivalul Fotbalului Teleormănean Buzescu, 3 iunie 2023

“Festivalul Fotbalului Teleormănean”, ultimul act fotbalistic al Campionatului Județean, revine după o absență de trei ani cauzată de pandemia de Covid. Este gala finală a unui întreg an competițional pentru toate competițiile pe care le organizează Asociația Județeana de Fotbal. Din câte cunoaștem, foarte puține AJF-uri din țară organizează premieri la final de campionat. De peste 20 de ani, fotbalul teleormănean beneficiază de premii consistente, pentru cei merituoși, bineînțeles. Și anul acesta, în ciuda unor probleme financiare care trenează din vremea pandemiei, au fost alocate sume consistente, pentru a răsplăti performanța. Reamintim, dacă mai era nevoie, că această ultimă reprezentație, se desfășoară pe terenul echipei campioane a județului. Și, cum Rapid Buzescu își adjudecase titlul cu multe etape înainte de final, cochetul stadion “Comunal” din Buzescu a devenit gazda. Campioana județului va da piept în vederea promovării în Liga 3, cu echipa CSM RâmnicuValcea, câștigătoarea campionatului din județul Vâlcea. Prima manșă la Buzescu pe 17 mai, iar returul pe 24 mai, la RâmnicuVâlcea.

Festivalul a fost deschis de partida dintre Rapid Buzescu-Dinamic Kids Videle, reprezentând finala Cupei României – etapa județeană. Evoluția fără reproș a gazdelor a pus într-o situație delicată pe câștigătoarea Cupei Teleormanul din 2022, aceasta nereușind să facă față ritmului și forcing-ului impus de rapidiști. Scorul, fără prea multe comentarii, a fost un sec 8-0 (3-0).

A urmat festivitatea de premiere. Primele două premii au fost cele pentru întreaga activitate fotbalistică. AJF a oferit anul acesta premii unor oameni de fotbal cu o activitate extrem de îndelungată și prodigioasă. Vicepreședintele AJF, fost fotbalist emblematic al județului, Valentin Badea a înmânat premiile, constând în câte o plachetă de onoare și suma de 300 lei, următorilor:

– STELIAN ZARIOSU – produs fotbalistic al orașului Turnu Măgurele. A evoluat în Divizia B la Chimia Turnu Măgurele, ajungând mai apoi la Sportul Studențesc București în Divizia A. A mai evoluat la Sportul 30 Decembrie în Divizia B, după care s-a reîntors în orașul natal, evoluând la Chimia Turnu Măgurele până la retragerea din activitate. A fost mai mereu membru în cadrul clubului, care apoi s-a numit Turris Turnu Măgurele, ca antrenor atât la echipa de seniori și mai apoi la echipa de juniori. În prezent, observator în cadrul lotului de campionat județean și membru în staff-ul de conducere al echipei de Liga 3 Cetatea Turnu Măgurele.

– GABRIEL LUNGU – a început fotbalul la echipa de Divizia C Comerțul Alexandria. A plecat apoi la Bacău, evoluând la echipa Divizia B Știința Bacău. S-a reîntors în Alexandria, evoluând ani buni în echipa orașului la Divizia B și C. După retragerea din activitatea de fotbalist, a fost Metodist la Direcția de tineret și sport, Director la Clubul Sportiv Teleorman, profesor în cadrul CSS Alexandria și fost vicepreședinte/membru în Comitetul Executiv al AJF Teleorman. În prezent, antrenor cu portarii la echipa de fotbal feminin CSM Alexandria.

A urmat premierea Golgeterului campionatului județean, Liga 4. Cu 28 de goluri marcate, s-a impus Mădălin Păun– CS Rapid Buzescu. Tot Valentin Badea i-a înmânat premiul și acestui laureat, care a contat într-o placheta de onoare și suma de 300 lei.

La capitolul juniori, titlul la A1, a revenit anul acesta echipei Dinamic Kids Videle, care cu o linie de clasament excelentă (26   25   0   1   166-25   75 pct), s-a impus cu mult înainte de încheierea campionatului. De menționat că echipa este una particulară, disputându-și jocurile în satul Tămășești, aparținător orașului Videle. Trebuie să amintim o parte din produsele marca KIDS, Valentin Costache. Echipa este condusă și organizată de antrenorul Iulian Burcea, vicepreședintele Ion Columban, secretarul Iulian Enache și președintele George Barsan, dar și fostul jucător ani buni la Petrolul, Costică Tăbărana. Premiul, constând în cupa de campioană și un set complet de echipament, a fost oferit de secretarul general al AJF, Cătălin Cușcă.

A urmat apoi premierea, atât a finalistei Cupei României – etapa județeană, Dinamic Kids Videle, cât și a câștigătoarei Rapid Buzescu, care au primit mingi din partea AJF, premiile fiind înmânate tot de către secretarul general Cătălin Cușcă.

Într-o frumoasă atmosferă, pe ritmurile “The champions”, lotul echipei Rapid Buzescu au primt medaliile de campion, oferite de către secretarul general al AJF Cătălin Cușcă. Apoi a urmat înmânarea cupei de campioană și… șampania. Jucătorii au îmbrăcat un echipament marca Joma, oferit ca premiu.

Așadar, campionana județului CS RAPID BUZESCU, cu o linie de clasament 26   21   2   3   92-33   65 pct, câștigă ediția 2022-2023 a campionatului județean. Iată și lotul de jucători cu care a încheiat acest an fotbalistic: Dorinel Alecu, Alexandru Lăutaru, Ionuț Buzică, Ion Năstase, Alexandru Tudor, Alexandru Nicoară, Vasile Dobre, Mihai Ionică, Mădălin Păun, Mihai Demeter, Cristian Păun, Stelică Tufan, Costin Trăistarul, Gabriel Croitoru, Gabriel Desculțu, Andrei Bănuță, Horațiu Lascu. Echipa este condusă de președintele Liviu Lupu, antrenorul Gică Durlea, și președintele de onoare, primarul Valentin Trăistaru. Trebuie să mai menționăm și sponsorul Mihai Ciofalcă.

Rapid Buzescu
Gabriel Lungu
Dinamic Kids Videle

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.