Sport

Festivalul fotbalului teleormănean 2024

Sâmbătă, 8 iunie, pe stadionul “Comunal” din Nanov, s-a pus punct final ediției de campionat județean 2023-2024. În deschidere a avut loc finala Cupei României – etapa județeană, care a opus echipa gazdă CSL Nanov împotriva celor de la ACS Drăgănești Vlașca. După un joc de bun nivel, cu multe faze de poartă și ocazii de gol, șansa a surâs gazdelor care au câștigat cu un sec 3-0 (1-0), prin golurile marcate de C. Desculțu, Fl. Radu și C. Căpățână. Partida a fost arbitrată de Adrian Buică, ajutat la cele două linii de Alexandru Lina și George Toboșaru, arbitru de rezevă fiind Marian Grosu. A urmat festivitatea de premiere. Au primit onoruri, în ordinea: ACS Drăgănești Vlașca, finalista Cupei României – etapa județeană, cu mingi Joma, câștigătoarea Ligii 5, Tineretul Suhaia, cu un set complet de echipament. Au urmat premiile individuale, primul fiind golgeterul ediției 2023-2024 Cristian Desculțu (Voința Saelele 2017), cu 33 de goluri, recompensat cu placheta de onoare și un premiu în bani. Au fost acordate două Premii de Excelență pentru întreaga activitate fotbalistică, acestea revenind anul acesta lui Florea Roman (Alexandria) și Iulian Petre-Soca (Roșiori de Vede).

În finalul festivității au fost premiați cei de CSL Nanov, atât pentru câștigarea Cupei României – etapa județeană, cât și pentru câștigarea Campionatului județean Liga 4. Aceștia au primit 22 de seturi compleuri de prezentare. Premierea a fost făcută de către Valentin Badea și Valentin Trăistaru – vicepreședinți ai AJF, și de Cătălin Cușcă – secretar general al aceluiași for.

 

CAMPIOANA JUDEȚEANĂ

EDIȚIA 2023-2024

CLUB SPORTIV LOCAL NANOV

Linia de clasament 26j, 25v, 0e, 1i, golaveraj 95-20 75p

Echipă finanțată de Primăria Nanov.

Lotul de jucători: Cosmin Căpățână, Marian Busu, Marius Lazăr, Adrian Dumitru, Alexandru Marinescu, Marian Spătaru, Marius Chelu, Florin Soare, Iulian Grosu, Cezar Ghibirdic, Leonard Savu, Mihai Ticmeanu, Silviu Stafie, Marius Boagiu, Clement Pate, Alexandru Chirceanu, Alexandru Mitroi, Alin Buleica, Teodor Meila, Antonias Marin, Andrei Damian, Cristi Novacek, Ionuț Tăbărana, Levent Celic, Florin Radu, Marius Matei, Florin Rauta, Cătălin Desculțu.

Antrenor – Marian Botea.

 

Cristian Desculțu – golgheterul Campionatului județean

Născut în 2001 la Alexandria, a început fotbalul la CSS Alexandria în anul 2010. În 2015 se transferă la Liceul “Mircea Eliade” București. Mai evoluează la Academica Clinceni, CSM Alexandria, Sporting Roșiori de Vede, Rapid Buzescu. Din 2023 evoluează la Voința Saelele.

Cu 33 goluri marcate în ediția 2023-2024, CRISTIAN DESCULȚU este golgheterul Campionatului județean Liga 4.

 

Premiul de excelență Iulian Petre (Soca)

Născut în 1959 la Roșiori de Vede, a început fotbalul pe plan local, fiind considerat un produs de excepție al școlii de fotbal roșiorene. Jucător de viteză, cu glezna fină, mijlocaș ofensiv cu mare apetit de gol.

În martie 1981, debutează în Divizia A la prim-divizionara FC Olt Scornicești într-un meci cu Progresul București. În perioada 1982-1985, evoluează la Aluminiul Slatina în Divizia B, fiind golgheterul acesteia. Revine apoi la Roșiori de Vede, unde evoluează până în 1995, anul în care alege să se retragă din activitate. Rămâne în cadrul clubului roșiorean în colectivul tehnic până astăzi, indiferent de denumire, fiind nu doar antrenor secund, ocupându-se și de grupele de juniori.

 

Premiul de excelență Florea Roman – Alexandria

Nascut la Cernetu (comuna Mârzănești). A început fotbalul mare la Comerțul Alexandria în Divizia C. În 1974 a urmat promovarea în Divizia B, cu Automatica Alexandria. A evoluat apoi la Dinamo Alexandria, echipa cu care a promovat în Divizia C. A mai fost component al echipei alexăndrene Metalul, pentru o scurtă perioada de timp. S-a retras din activitate la 36 ani. Portar cu calități deosebite, agil și pragmatic, s-a impus de fiecare dată ca titular la echipele la care a evoluat. Nu a renunțat la activitatea fotbalistică după retragere, fiind cooptat în comisiile jurisdicționale ale Asociației Județene de Fotbal. Concomitent, a avut și calitatea de observator la jocurile din Campionatul județean.

Comments are closed.