Sport

Festivalul fotbalului teleormănean 2018 – Cupa a ajuns la Drăgănești Vlașca, Saelele a revenit în Liga a 4-a!

Într-un cadru de sărbătoare, sâmbătă, 9 iunie a.c., pe Stadionul comunal din localitatea Buzescu a avut loc ultimul eveniment al ediției de campionat fotbalistic ediția 2017-2018 în Teleorman, Festivalul fotbalului teleormănean. Cu acest prilej, în fața celor peste 300 de spectatori prezenți în tribună, au avut loc ultimele meciuri oficiale ale sezonului – finala Cupei României, faza județeană, și meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 4-a – urmate de festivitatea de premiere propriu-zisă.

 

ACS Drăgănești Vlașca a câștigat Cupa României

În primul joc al evenimentelor de pe stadionul din Buzescu s-au întâlnit echipele ACS Drăgănești Vlașca și ASC Seaca, echipe care și-au disputat trofeul Cupei României, etapa județeană, ediția 2017-2018. Meciul a fost unul destul de alert, cu multe faze de poartă, ratări și goluri spectaculoase, încheiat după cele 90 de minute cu victoria echipei ACS Drăgănești Vlașca, scor 3-2. Mai întâi, echipa din Drăgănești Vlașca a deschis scorul în minutul 7, după care ASC Seaca a revenit pe tabelă și a intrat cu 2-1 la pauză, însă înainte de pauză portarul celor din Seaca a văzut “roșu” din partea arbitrului Valentin Naidin (din Turnu Măgurele). Această eliminare avea să cântărească enorm în stabilirea învingătorului, deoarece în repriza secundă ACS Drăgănești Vlașca a reușit să întoarcă rezultatul și a obținut în premieră trofeul Cupei României la nivel județean!

Finala Cupei României, faza județeană

  • ACS Drăgănești Vlașca – ASC Seaca 3-2 (Marius Stanciu 7, Roberto Mihăilă 72, 76 / Cosmin Frujină 33, Ștefan Latu 37); a arbitrat Valentin Naidin (din Tr. Măgurele).

 

Voința Saelele a promovat în Liga a 4-a

Al doilea joc al festivalului desfășurat sîmbătă pe terenul din Buzescu a avut ca miză promovarea în Liga a 4-a pentru sezonul următor, în care s-au întâlnit cele două echipe clasate pe locul 2 în seriile Ligii a 5-a, Flacăra Călinești (seria I) și Voința Saelele (seria a II). Jocul a fost controlat în mare parte de echipa din Saelele, care a demonstrat că este superioară adversarului la toate capitolele, în final rezultatul fiind cât se poate de relevant, 4-1 pentru Voința Saelele. Deși meciul a fost dominat autoritar de Voința, adversarii din Călinești au avut șansa de a întoarce jocul, însă în finalul primei reprize, la scorul 2-1 pentru Saelele, au ratat un penalti care avea să cântărească decisiv în moralul echipelor, pe de o parte cei de la Voința s-au descătușat, iar adversarii n-au reușit să mai depășească impasul. În cele din urmă a fost victoria echipei Voința Saelele, echipă înființată în vara anului trecut, care după un singur an readuce fotbalul local în Liga a 4-a județeană și care demonstrează că preocuparea existentă la nivel local pentru sport, pentru fotbal în mod deosebit, este răsplătită prin rezultate pe plan județean.

Meci de baraj pentru promovare în Liga a 4-a

  • Flacăra Călinești – Voința Saelele 2017 1-4 (Costel Bunea 26 / Denis Marmalichi 17, Florin Călușaru 20, Marius Stoian 62, Adrian Câne 67); a arbitrat Marius Bobe (Videle).

 

Rapid Buzescu – campioana județeană 2018

Ultima parte a evenimentelor desfășurate în cadrul Festivalului fotbalului teleormănean 2018 a prilejuit participanților să participe la festivitatea de premiere a ediției de campionat 2017-2018, organizată pe gazonului terenului din Buzescu. Pentru festivitatea de premiere, AJF Teleorman a pregătit o serie de premii, constând în echipamente sportive, mingi, cupe, diplome și plachete omagiale, însă cel mai spectaculos moment al evenimentului a fost înmânarea tricourilor de campioană județeană și trofeul de campioană echipei Rapid Buzescu.

Să mai punctăm faptul că în urma câștigării campionatului județean, Rapid Buzescu a primit dreptul de participare la barajul pentru promovare în Liga a 3-a, iar adversara echipei din Buzescu este campioana județului Vâlcea, Flacăra Horezu, jocurile urmând să se dispute în două manșe, pe 16 iunie la Horezu și pe 23 iunie, la Buzescu.

N.B.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.