Sport

Festivalul fotbalului teleormănean 2016 – Unirea Brânceni câştigă a treia oară Cupa României, Avântul Stejaru revine în Liga a 4-a!

festivitate2Festivalul fotbalului teleormănean 2016, evenimentul care a încheiat sezonul judeţean 2016, a cuprins, pe lângă festivitatea de premiere propriu-zisă, şi cele două jocuri care au încheiat sezonul. Finala Cupei României faza judeţeană, în care s-au întâlnit din nou FCM Alexandria şi Unirea Brânceni, adică aceleaşi finaliste din ultimele trei ediţii, au oferit un joc destul de bun calitativ, cu două loturi de jucători destul de apropiate valoric, iar rezultatul final a fost acelaşi cu cel de acum o lună de zile, 0-0. Pentru alexăndrenii de la FCM s-a dovedit încă o dată că Unirea Brânceni rămâne  o “nucă tare”, o echipă în faţa căreia are mereu probleme şi a devenit deja o chestiune psihologică, pe care experimentaţii jucători de la Unirea ştiu să o speculeze. Reeditarea finalei din 2015, cu trofeul Cupei României câştigat la penaltiuri de Unirea Brânceni, a redus din bucuria câştigării titlului judeţean de către FCM Alexandria, echipă care pare să nu spargă acest ghinion al loteriei loviturilor de departajare.

În al doilea joc al zilei de sâmbătă, în care s-a desemnat a treia echipă promovată în Liga a 4-a în această vară, s-au întâlnit echipele Avântul Stejaru şi Valea Dunării Pietroşani, echipe clasate pe locul 2 în seriile Ligii a 5-a. După un joc în care echipa din Stejaru s-a dovedit mai combativă, mai determinată şi cu un plus de experienţă faţă de adversarii din Pietroşani, Avântul a câştigat fără prea multe emoţii şi a promovat în Liga a 4-a. Este de fapt o revenire în primul eşalon judeţean, după o pauză de opt ani de zile, pentru echipa din Stejaru, care însă trebuie să confirme în sezonul următor preocuparea existentă la nivelul comunităţii pentru fotbal, dar şi să arate că locul în prima ligă îl merită.

 

Finala Cupei României, faza judeţeană

– FCM Alexandria – Unirea Brânceani 0-0, 2-4 după loviturile de departajare. FCM Alexandria: F. Olteanu, O. Preda, I. Dragu, G. Bârsănel, A. Olteanu, L. Brânceanu, S. Mândru, M. Penescu, C. Căpăţână, C. Desculţu, C. Pârjolea; rez. A. Manta, A. Barbălată, V. Chiţu, E. Sârbu, O. Gheorghe, F. Radu, D. Boşoteanu; antrenor Romulus Ciobanu. Unirea Brânceni: M. Mihalcea, I. Grosu, A. Zamfir, C. dana, A. Roman, R. Slobozeanu, M. Mitran, C. Păun, G. Dinu, G. Marinescu, I. Manea; rez. S. Bucă, D. Alecu, C. Paţe, F. Răuţă, M. Urucu, I. Ştirbu, M. Iordache; antrenor Sorin Bucă. Au arbitrat Marius Bobe, Andrei Baciu, Liviu Barbu (toţi Videle).

 

Barajul pentru promovare în Liga a 4-a (echipele clasate pe locurile 2 în seriile Ligii a 5-a)

– Avântul Stejaru – Valea Dunării Pietroşani 2-0 (T. Dulceanu 3, D. Cuciumiţă 43). Avântul Stejaru: I. Martin, C. Tănase, A. Viţan, I. Sitaru, M. Spătaru, D. Toma, L. Tantalete, D. Cuciumiţă, M. Predoi, T. Dulceanu, A. Chircă; antrenor Fl. Coacă. VD Pietroşani: R. Părpălea, I. Misirgic, M. Coş, I. Bătfoi, A. Simcea, M. Ancu, A. Ivanof, V. Trestenicu, G. Marcea, V. Nidelea, M. Ghergheleci; antrenor F. Leşeanu. Au arbitrat Valentin Naidin (Tr. Măgurele), Aurel Tănase (Roşiori), Florin Stan (Poroschia).

Iată mai jos lista premiilor care au fost acordate cu prilejul Festivalului fotbalului teleormănean 2016 de către AJF Teleorman:

– FCM Alexandria – locul 1, Liga a 4-a, campioană judeţeană de seniori (echipament, geantă, trofeu, medalii);

– Metalul Peretu – locul 1, Liga a 4-a juniori A1 (echipament, geantă, trofeu);

– câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană – Unirea Brânceni (echipament, geantă, trofeu);

– câştigătoarea Marelui premiu Fairplay Knauf – FCM Alexandria (echipament, geantă, trofeu);

– premiul pentru tradiţie fotbalistică – ACS (Recolta) Izvoarele (echipament, geantă, trofeu);

– Tineretul Siliştea – locul 1, seria I, Liga 5 seniori (echipament, geantă, trofeu);

– Ajax Botoroaga – locul 1, seria II, Liga 5 seniori (echipament, geantă, trofeu);

– CSS Turnu Măgurele – campioană judeţeană juniori C (echipament, geantă, trofeu);

– Sporting Turnu Măgurele – campioană judeţeană juniori D (echipament, geantă, trofeu);

– CSS Alexandria – campioană judeţeană juniori E (echipament, geantă, trofeu);

– grupele de copii ale CSS Alexandria (U7, U8, U9, U10), participante la Interliga naţională (câte 10 mingi fiecare).

– premiile pentru întreaga activitate fotbalistică – Marin Răducu din Alexandria, Ion Lăcovişte din Roşiorii de Vede (trofeu + premiu de 300 lei fiecare);

– finalista Cupei României – FCM Alexandri (5 mingi);

– Viitorul Dideşti – locul 1, seria I, Liga 6 seniori (5 mingi);

– CS Vârtoape – locul 1, seria II, Liga 6 seniori (5 mingi);

– Viitorul Blejeşti – locul 1, seria I, Liga 5 juniori (5 mingi);

– Ajax Botoroaga – locul 1, seria II, Liga 5 juniori (5 mingi).

One Comment

  1. observator

    Pe timpuri mai exact pe vremea cand juca M. Raducu,E. Hoaghe si altii, exista o rivalitate intre Alexandria si Branceni,echipele de atunci numindu-se Progresul si respectiv Flamura Rosie.Majoritatea jucatorilor de la Progresul isi cam faceau ucenicia la Branceni urmand sa confirme la Alexandria! De aici aparea si acea rivalitate intre cele doua echipe si cei care isi mai amintesc,ca de putine ori reuseau cei de la Alexandria sa-i depaseasca pe cei de la Branceni! Am amintit de acea perioada deoarece observ ca se cam repeta istoria,cei din Alexandria nu prea mai reusesc sa-i invinga pe cei de la Branceni. Felicitari celor din Branceni care au reusit sa ne aminteasca de acele jocuri care erau mult mai spectaloase unde la mijloc exista decat jocul de fotbal si nu alte interese,ca acum!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.