Economie

Fermierii trebuie să-şi deschidă conturi noi pentru încasarea subvenţiei la motorină

apiaFermierii au fost notificați de APIA să-și deschidă noi conturi la Trezorerie dacă vor să-și încaseze ajutorul de stat la motorină.

“Pentru beneficiarii schemei de ajutor pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură, prevăzuți la art.4 din HG 1174/2014, alții decât instituțiile publice, vă comunicăm că s-a deschis contul 50.70.65. Beneficiarii ajutorului de stat vor depune la Centrele județene APIA noile conturi până la autorizarea la plată a sumei cuvenite sub forma ajutorului la motorină”, se arată în adresa trimisă şi semnată de Mihai Puțintei, șeful APIA.

Fermierii trebuie să știe că vechiul cont, 50.70.33,  nu mai e valabil, iar cei care au rămas pe acest cont riscă să rateze subvenția la motorină. Aceştia au putut depune la APIA, până la data de 4 august, inclusiv, cererile prin care solicita subvenţionarea motorinei folosită în agricultură, conform Ordinului MADR 1727/2015. Potrivit actului normativ, agricultorii au avut la dispoziţie 15 zile lucrătoare de la publicarea Ordinului.

Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrele APIA judeţene, în termen de cel mult 10 lucrătoare de la data limita de depunere de depunere a cererilor. Pentru anul 2015, prima cerere de plată însumează cantităţile de motorină utilizate în trimestrele I şi II ale anului 2015.

Ajutorul de stat sub formă de rambursare se acordă ca diferenţă dintre rata accizei standard de la titlul VII – Accize şi alte taxe speciale din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi rata accizei reduse prevăzută la art. 2 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei urmează să fie comunicată de Ministerul Finanţelor în perioada imediat următoare. (C.P.)

One Comment

 1. Avem nevoie de Voi ca sa infiintam plutoane, companii ,batalioane .regimente!
  Avem nevoie de voi ca sa-i gonim pe cei care ne-au tot mintit de 25 de ani incoace,
  vanzandu-ne Tara la bucata . AVEM NEVOIE DE VOI PENTRU ULTIMA BATALIE!
  Daca nu o dam, vom pieri ca natiune,ca neam ,ca suflete-ca TARA!
  Stim ca sunteti dezamagiti , stim ca voi credeti ca nu mai exista nici o sansa pentru Poporul Roman,stim ca nu mai credeti in nimeni si in nimic,dar va rog, va implor,veniti alaturi de noi sa refacem ARMATA DE ELIBERARE A TARII!
  Stiu ca suna patetic, dar astea sunt cuvintele astea sunt sentimentele noastre-
  Dorinta de razbunare ,Incrancenarea si Ura impotriva vanzatorilor de Neam si Tara!Veniti alaturi de noi-suntem pe cale sa ne pierdem TARA,si daca nu facem ACUM-nimic , ne vor blestema , din pribegie,copii si nepotii nostri,pentru ca le-am vandut viitorul si le-am abandonat TARA!
  VENITI ! Avem un Partid acum, AL CELOR CARE IUBIM, NECONDITIONAT-ROMANIA !
  https://www.facebook.com/groups/1558718184386133/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.