Social

Fermierii teleormăneni au semănat 97% din totalul suprafeței programate pentru a fi cultivată în această toamnă

Principalele acţiuni de realizat în campania agricolă de toamnă, potrivit directorului executiv al Direcției pentru Agricultură Teleorman, Veronela Pantalie, au fost finalizarea programului de recoltare şi valorificare a producţiei la culturile de toamnă, finalizarea arăturilor pentru însămânţări de toamnă, pregătirea terenului, fertilizarea de toamnă cu îngrăşăminte chimice, însămânţarea culturilor de toamnă, efectuarea arăturilor de toamnă în vederea înfiinţării culturilor din campania de primăvară.
Efectuarea lucrărilor specifice campaniei de toamnă s-a desfăşurat în acest an în condiţii relativ bune , începutul toamnei fiind unul favorabil agriculturii, dar din cauza secetei severe din perioada aprilie-septembrie a acestui an producţiile obţinute de către fermieri au fost mult diminuate, a precizat directorul executiv al DAJ Teleorman.
Perioada optimă recomandată pentru însămânţarea culturilor păioase este 15 septembrie – 20 octombrie, dar în acest an, aceasta s-a prelungit până în prima decadă a lunii noiembrie.
Lucrările efectuate au fost adaptate condiţiilor din această toamnă, acţionându-se pe mare parte din suprafațele însămânţate cu grapa cu discuri.
Unul dintre dezavantajele pe care le-au avut fermierii a constat în preţurile de vânzare mici la produsele agricole, respectiv grâu, floarea soarelui, porumb, ceea ce a condus la un profit diminuat al acestora.
În ceea ce privește însămânțările, Veronela Pantalie, a precizat că, potrivit datelor estimative furnizate de fermierii teleormăneni, situaţia însămânţărilor de toamnă arată că aceștia au semănat 208.455 de hectare, reprezentând 97% din totalul suprafeței programate pentru a fi cultivată.
Pe culturi, telermănenii au semănat 138.450 de hectare cu grâu și secară, reprezentând 98% din totalul suprafeței programate, 2.150 de hectare cu triticale, cu 4 % mai mult decât suprafața programată pentru semănat în această toamnă, 20.800 de hectare cu orz boabe, 3.340 de hectare cu orzoaică de toamnă, 37.800 de hectare rapiță boabe, 535 de hectare cu legume și 5.380 de hectare cu plate pentru nutreț. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.