Economie

Fermierii sunt chemaţi la vot pe 21 octombrie

Sistemul de vot este acelaşi ca la alegerile pentru Parlament

Candidaţii care vor să se înscrie în cursa electorală pentru camerele agricole judeţene îşi pot depune candidaturile până în 26 septembrie 2012, urmând ca fermierii să iasă la vot pentru a-şi alege reprezentanţii în camerele agricole în 21 octombrie 2012, iar pe data de 30 octombrie ar urma să aibă loc alegerile pentru Camera Agricolă.

Data alegerilor a fost amânată cu două săptămâni faţă de termenul prevăzut iniţial, pentru ca toţi cei care vor să candideze să aibă suficient timp pentru a-şi depune candidaturile, potrivit preşedintelui Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole, Gheorghe Glăman, însă nici aceste date nu sunt bătute în cuie. Potrivit lui Gheorghe Glăman, data definitivă a alegerilor va fi stabilită astăzi, 19 septembrie, când are loc o şedinţă ordinară a Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole. Camerele agricole judeţene vor fi formate din Colegiul Judeţean şi din Biroul Permanent.

Colegiul judeţean al camerelor agricole judeţene este forumul decizional alcătuit din 25 de membri. O persoană poate candida pentru un singur colegiu judeţean al camerei agricole judeţene şi pe o singură listă. Biroul Permanent al Camerei agricole judeţene va avea 7 membri: preşedinte, vicepreşedinte, 4 membri, toţi aleşi prin vot secret de membrii colegiului judeţean şi un secretar, desemnat de preşedinte. Preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul trebuie să fie fermieri, absolvenţi cu studii superioare şi vechime 10 ani în activitate. Pentru alegerea membrilor din Colegiul judeţean al camerei agricole judeţene, vor fi 9 buletine de vot, pentru fiecare categorie reprezentată în Colegiul judeţean. „Dacă pe buletinul cu asociaţii vor fi 40 de asociaţii, cel care votează alege doar una. Este sistemul din legea votului, care se aplică şi la deputaţi sau senatori, pe liste de candidaţi”, a explicat Gheorghe Glăman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.