Economie

Fermierii pot depune cereri unice de plată până și în perioada 16 mai – 9 iunie 2017, cu penalități

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat la 1 martie Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017.

Data limită de depunere a cererii este 15 mai 2017, la care se adaugă perioada de 25 zile calendaristice de depunere a cererilor cu întârziere, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai. Dacă întârzierea depăşeşte 25 de zile calendaristice, cererea de ajutor sau cererea de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă nici un ajutor sau sprijin.

Astfel, campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2017 fără penalități, respectiv 16 mai – 09 iunie 2017 cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Potrivit APIA Teleorman, legislația în domeniul subvenționării agriculturii a suferit unele modificări pentru anul 2017 într-o măsura nu prea mare, dar deosebit de importantă.

În acest context, APIA a derulat o campanie de informare a fermierilor cu privire la termenele şi modalitatea de depunere a cererilor de plată, la condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă

Perioada campanieiri de informare se derulează până pe 10 iunie 2017 sub sloganul “APIA sprijină fermierii activi! Depune Cererea unică de plată și în anul 2017”.

Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2017, precum şi la modalitatea de accesare a acestora. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.