Economie

Fermierii mai pot depune încă cereri de ajutor pentru Măsura 215

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în perioada 14 ianuarie – 15 februarie 2013 inclusiv, fermierii pot depune Cereri de ajutor pentru Măsura 215 – plăţi în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a – porcine, a doua sesiune de depunere, acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de 15 februarie 2013. Cu alte cuvinte, fermierii mai au la dispoziţie cel mult 10 zile în care mai pot depune cereri în acest sens, 15 februarie, inclusiv, fiind data limită pentru depunerea acestor solicitări.

Pot depune cereri beneficiarii Măsurii 2.1.5. – pachet a – Plăţi în favoarea animalelor – pachetul a – porcine, care nu au depus cereri de ajutor în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind Măsura 215 – Plăţi pentru bunăstarea animalelor – porcine, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 489 din 17 iulie 2012.

Plăţile pentru bunăstarea animală se vor acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime evidenţiate în Ordinul nr. 149/2012, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.