Economie

Fermierii mai pot depune Cererile Unice de Plată până luni, 17 mai/ Anul trecut, în Teleorman, au fost depuse aproape 16.000 de cereri

Fermierii care nu au depus încă cererea unică de plată în anul 2021 mai au la dispoziție numai câteva zile pentru a face acest lucru, transmit reprezentanții Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Potrivit sursei citate, campania de primire a cererilor unice de plată se încheie luni, 17 mai, iar ținând cont de contextul pandemic, fermierii depun cererea prin mijloace electronice fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Procedura prevede că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. „Fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE și toate informațiilor din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie)”, transmit reprezentanții APIA.

De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

Potrivit procedurii, toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului se transmit electronic pe adresele de e-mail ale Centrelor APIA ce se regăsesc la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia).

Ulterior, funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării Cererii și declarațiilor atașate acesteia.

Anul trecut, la nivel național au fost depuse, în perioada prevăzută de lege, 830.898 de cereri, pentru o suprafață declarată la plată de 9.879.977,25 hectare. La nivelul județului Teleorman, în Campania de depunere a Cererilor Unice de plată pentru anul 2020 au fost depuse 15.785 de cereri, pentru o suprafață de 429.283,14 ha, conform datelor furnizate de reprezentanții instituției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.