Economie

Fermierii mai au la dispoziţie o săptămână pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă

fermieriAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în perioada 1 martie – 26 aprilie 2013, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2013, un număr de 753.168 cereri de plată, pentru o suprafaţă de aproximativ 4,3 milioane hectare.

Dintre cei 753.168 de fermieri care au depus cereri de plată, 753.167 fermieri au completat declaraţia de suprafaţă utilizând aplicaţia IPA Online şi doar un singur fermier a depus cerere în mod clasic. APIA a lansat la data de 1 martie 2013 Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă fermierii trebuie să depună la centrele APIA, în intervalul 1 martie – 15 mai 2013, o singură cerere de plată.

APIA invită fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi, iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform programării afişate la centrele APIA.

În ceea ce priveşte depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă la nivelul judeţului Teleorman, Cristina Epure, purtător de cuvânt al APIA Teleorman, a precizat că până la această dată s-au primit un număr de 15.929 de cereri din totalul de 19.786 de cereri programate, reprezentând 80,51% din numărul total de cereri ce trebuie depuse până la data de 15 mai, dată limită. “Termenul limită de depunere a cererilor de sprijin pe suprafaţă fără penalităţi estre data de 15.05.2013. Începând cu data de 16 mai şi până la 10 iunie 2013 cererile se primesc cu aplicarea unui procent de penalitate de 1% pentru fiecare zi de întârziere”, a precizat Cristina Epure, care a adăugat că după data de 10 iunie 2013 cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.