Economie

Fermierii care doresc să primească subvenţia de 3.000 de euro sunt așteptați la Direcția pentru Agricultură Teleorman pentru depunerea dosarelor

71 de teleormăneni au solicitat acest sprijin până în prezent

Producătorii agricoli sunt susținuți printr-un program guvernamental să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.

În vederea acordării sprijinului, Guvernul a aprobat în ședința din data de 27 ianuarie o hotărâre ce cuprinde adoptarea unei scheme de ajutor de minimis destinată  producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 13.481,4 lei/ beneficiar/an și reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, iar valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente.

Fermierii care doresc să primească subvenţia de 3.000 de euro pentru tomate îşi pot depune dosarele la Direcţia pentru Agricultură Teleorman. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Județene pentru Agricultură Teleorman, Ilie Elena, până la această dată 71 de fermieri teleormăneni și-au depus dosare pentru a primi acest sprijin, procesul de primire fiind continuu și nu are o dată limită.

În plus, Ilie Elena ne-a precizat că reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură merg în toate localităţile judeţului pentru a promova noua măsură de sprijinire a legumicultorilor.

De asemenea, a precizat reprezentantul DJA Teleorman, pentru a beneficia de acest sprijin, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripționată “Program susținere tomate, 2017“ și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării, să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii și să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai, inclusiv, și noiembrie-20 decembrie, inclusiv. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.