Eveniment

Fermier teleormănean, trimis în judecată pentru fraudarea de fonduri europene

dosareProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Dragodan Alexandru-Răzvan, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, precum şi pentru înşelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată cum, „la data de 27 iunie 2012, inculpatul Dragodan Alexandru-Răzvan a depus la dosarul prin care a solicitat fonduri nerambursabile în cadrul Măsurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” mai multe acte şi declaraţii false şi inexacte, reuşind în acest mod, să determine declararea ca eligibil a proiectului său în valoare de 40.000 de euro (177.780 lei) şi să încaseze, ca urmare a solicitării primei tranşe, suma de 85.334,40 lei, reprezentând finanţare din bugetul general al Uniunii Europene”.

Totodată, în referatul procurorilor se mai menţionează că „prin depunerea actelor şi declaraţiilor respective, inculpatul a reuşit inducerea şi menţinerea în eroare a autorităţii contractante, determinând-o să încheie şi să execute, în parte, contractul de finanţare, cauzând o pagubă în sumă de 21.333,60 lei reprezentată de fondurile alocate de la bugetul de stat al României ca şi contribuţie naţională”.

În dosarul penal în cauză, Agenţia Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.), s-a constituit parte civilă, cu suma de 106.668 lei, reprezentând finanţarea accesată fără drept de către inculpat.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile, aflate în proprietatea inculpatului, până la concurenţa sumei de 106.668 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.