Eveniment

Ferma din Drăgănești Vlașca a comercializat, timp de două săptămâni, peste 100.000 de ouă contaminate cu Fipronil

Peste 100.000 de ouă provenite de la ferma din Drăgănești Vlașca, în cazul cărora analizele de laborator au confirmat contaminarea cu Fipronil, au ajuns la vânzare de la data la care au fost prelevate probe pentru analize, respectiv 22 noiembrie, până pe 6 decembrie, când rezultatele au arătat prezenţa insecticidului în ouă, anunţă ANSVSA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Rareş Hăbeanu, între 22 noiembrie, atunci când au fost prelevate probele, şi 6 decembrie, atunci când buletinul de analize a venit şi a arătat faptul că există Fipronil în ouă, au fost comercalizate 102.480 de ouă din lotul contaminat.

Pe de altă parte, în ferma de la Drăgănești Vlașca au fost sechestrate 4.280.000 de ouă, dintre care 55.000 au fost deja distruse, iar la fel se va proceda și cu restul, în perioada următoare, a mai precizat sursa citată.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla modul în care Fipronilul a ajuns în ferma de păsări.
„Nu iese nimic din fermă, toate buletinele care au fost făcute arată că există reziduuri de Fipronil, deci Fipronilul este prezent în ouă”, a mai precizat Rareş Hăbeanu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ANSVSA a explicat că, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Fipronilul este printre substanţele chimice cu grad de pericol moderat la om și fără efecte cancerigene, dar că poate provoca unele tulburări neurologice şi vărsături, atunci când este ingerat în doze mari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.