Eveniment

Fenomenele hidrometeorologice au afectat 65 de localități din 21 de județe, inclusiv din Teleorman

Duminică, 25 iunie,în intervalul orar 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice prognozate au produs efecte în 65 localități din 21 județe (Arad, Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea) și municipiul București, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 54 case, 222 curți, 62 beciuri, 3 subsoluri ale unor blocuri de locuințe, 4 anexe, 5 incinte ale unor operatori economici, de pe 2 străzi, precum și pentru degajarea a 20 copaci și 2 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 4 autoturisme.

Efecte semnificative s-au înregistrat în județul Arad, unde 8 persoane au fost salvate, 4 dintre acestea adăpostite în podul locuintelor din localitatea Buceava-Șoimuș, iar alte 4 aflate într-un autoturism surprins de ape pe DJ 708/AR, între localitatea Gurahonț și Buceava-Șoimuș.

Tot în judetul Arad, 1 persoană, pentru care a fost sesizată dispariția de la domiciliu, a fost găsită la aproximativ 5 km de locuință, cu multiple traumatisme, decedată. Organe de cercetare verifică circumstanțele și împrejurările în care s-a produs această situație.

Un alt județ unde au fost înregistrate efecte considerabile este Hunedoara, zonă în care, din cauza precipitațiilor abundente, accesul către 4 localități (Arănieș, Cerbăl, Ulm și Vălari) nu se poate realiza. Pentru remedierea acestei situații și adoptarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate, în cursul acestei zile s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 9 localități din județele Hunedoara și Vrancea, iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situații.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.