Eveniment

Fenomene meteo periculoase în Teleorman  / Mai mulți copaci doborâți de vânt și un acoperiș căzut pe un autoturism

În această seară, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase de cod portocaliu, mai mulți copaci și un acoperiș de bloc au căzut în județul Teleorman.
Astfel, trei copaci au fost doborâți de vânt pe DJ 506, între Mârzănești și Valea Părului, blocând carosabilul. Pompierii militari alexăndreni au intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru a-i îndepărta. În urma acestei intervenții a autorităților, traficul a fost reluat rapid în condiții de siguranță. De asemenea, un copac s-a rupt și a căzut pe carosabil pe raza comunei Țigănești. Pentru îndepărtarea acestuia au intervenit membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Țigănești.
Tot în Teleorman, însă pe raza localității Răsuceni, un copac a fost doborât de vânt pe carosabil, intervenind, în acest caz, militari din cadrul Punctului de lucru Drăgăneşti Vlaşca. Mai mult, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase de cod portocaliu, în Videle, acoperișul unui bloc de pe stradă Aleea Pieței a căzut pe un autoturism, fără a fi înregistrate, din fericire, victime. Pompierii Detașamentului Videle au intervenit cu o mașină de stingere și modul de descarcerare.
ISU Teleorman recomandă ca, pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, cetățenii, pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. De asemenea, se recomandă ca populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.