Eveniment

Femeia din Mavrodin care şi-a sugrumat copilul a fost externată; la fel şi tânărul care şi-a înjunghiat colegul la Olteni

La începutul lunii octombrie, un caz şocant a cutremurat întreaga suflare din comuna Mavrodin şi nu numai, după ce mama unui băieţel de 6 ani, mergând în vizită la micuţ pentru a-i spune “La mulţi ani!”, în loc de cadou a vrut să-i aducă moartea. Martorii spun că totul a degenerat din joacă şi ar fi putut deveni o adevărată tragedie, dacă femeia nu s-ar fi oprit la timp. Ce a determinat-o să nu-şi ducă la sfârşit treaba nu ştie nimeni, doar anchetatorii pot afla după finalizarea cazului. Ce-i drept, copilul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, fiind găsit de vecini aproape fără suflare, cu spume la gură şi, de frică sau ca reacţie a organismului, făcuse pe el. Băiatul a fost dus de urgenţă a spital, iar femeia a fost transportată şi internată la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, unde a stat internată până joi, 11 octombrie, când, potrivit directorului unităţii, Dragoş Calotă, a fost externată, cu acordul procurorilor, fiind în continuare sub tratament.

Tot în cursul zilei de joi a fost externat şi elevul de la liceul din Olteni care şi-a înjunghiat colegul în cursul săptămânii trecute în urma unei altercaţii. La fel ca şi pentru femeia din Mavrodin externarea s-a făcut cu acordul anchetatorilor şi este în continuare sub tratament medicamentos, în ambele cazuri fiind aşteptate expertizele medico-legale psihiatrice prin care se stabileşte dacă au avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor şi în funcţie de rezultate vor fi puşi sub acuzare sau internaţi într-un spital de boli mintale.

În ceea ce priveşte victimele, elevul de la Olteni a fost externat luni, iar băieţelul de 6 ani se află în sânul familiei, alături de tatăl său, care face tot posibilul ca micuţul să mai uite de cele întâmplate ca de altfel şi toate demersurile necesare obţinerii divorţului de femeia care a încercat să-i ia viaţa propriului copil. De asemenea, copilul primeşte în acelaşi timp şi consiliere psihologică de specialitate pentru a nu rămâne cu traume în urma nefericitului incident, pe care cu siguranţă nu-l va uita niciodată. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.