Sport

FCM Alexandria a spart ghinioanele din ultimele jocuri – “Sperăm să fi ieşit din pasa de rezultate proaste”

fcm-2După ultimul din campionat, bucuria pentru victoria reuşită de FCM Alexandria era destul de mare, mai ales că alexăndrenii veneau după trei jocuri fără victorie. Maniera în care au câştigat sâmbătă alexăndrenii, în faţa unui adversar destul de modest, care s-a mulţumit doar să se apere, n-a lăsat nici o îndoială vizavi de justeţea rezultatului, 2-0 (goluri marcate de Gabriel Precup – min. 56, Marian Popescu – min. 86) însă cel mai important a fost faptul că alexăndrenii speră să fi scăpat de perioada mai puţin inspirată în privinţa rezultatelor. Victoria din jocul cu Şirineasa a fost precedată de trei meciuri considerate bune, dar fără victorii – la Roşiorii de Vede, acasă cu Flacăra Moreni şi la Voluntari, în care FCM-ul. a adunat un singur punct, mult sub pretenţiile clubului şi departe de jocul prestat.

După disputa de sâmbătă, în care FCM Alexandria a reuşit să marcheze din nou două goluri pe teren propriu, alexăndrenii au urcat pe locul 6 în clasament, cu 14 puncte acumulate, însă reuşesc să se menţină în plutonul fruntaş al seriei, iar în runda următoare (când vor juca la Mioveni), au şansa de a câştiga al doilea meci în deplasare.

 

– FCM Alexandria – ACS Şirineasa 2-0; pentru FCM Alexandria au jucat: F. Olteanu, I. Dragu, E. Sârbu, B. Matei, O. Gheorghe, G. Precup, I. Jenaru (min. 90 G. Paraschiv), I. Drăgan (min. 46 L. Brânceanu), C. Căptăţână (min. 90, C. Constantinescu), M. Popescu, T. Abdulfatai 8min. 65 M. David); antrenor Romulus Ciobanu. ACS Şirineasa: Cârstoiu, I. Săraru, Răcăreanu, Nicolăescu, Roşianu, Marinescu, Duminică, Horumbă, Ciocotoiu, L. Săraru, Preda; antrenor Gabriel Mangalagiu.

 

“Venim după o perioadă grea, după o perioadă în care am frustraţi de aceste puncte pierdute, la Roşiori, Moreni şi Voluntari, mai ales că în fiecare din aceste jocuri, am avut şansa de a câştiga fiecare meci în parte. Sperăm să fi trecut peste acest moment, a venit această victorie cu Şirineasa, şi jucătorii mă bucur că au înţeles că trebuie să aibă puterea să meargă mai departe, deşi n-au fost 100% încrezători. Sper ca victoria de azi să le dea moralul necesar şi să abordăm, de acum încolo, jocurile numai şi numai la victorie şi să le şi obţinem, pentru că este păcat să ratăm atât de multe puncte. Am fost forţat să schimbăm puţin, accidentarea lui Florin Radu s-a văzut, Matei a acuzat şi el dureri, dar a intrat în teren, sunt şi ceilalţi jucători care intră în teren… consider că avem un lot  bun, dar omogenitatea şi unitatea grupului au cam dispărut în ultimul timp. Consider că a fost un meci în care am dominat aproape în totalitate, am întâlnit o echipă neexperimentată, care venea tot după o serie de rezultate mai slabe, au încercat să se închidă în apărare, dar noi am dominat jocul, chiar dacă ne-a fost destul de greu să pătrundem acolo. Totuşi, au fost aceste execuţii, Precup şi Popescu, acestea au făcut diferenţa pe tabelă şi mă bucur că am reuşit să câştigăm şi să ţinem pasul cu plutonul fruntaş al seriei” – Romulus Ciobanu, antrenor FCM Alexandria

 

“Seria a 3-a este o serie echilibrată, cu excepţia echipei din Piteşti, celelalte echipe sunt de valori apropiate. Din punctul nostru de vedere, sperăm să fim departe de zona retrogradării în acest sezon, consider că putem reuşi să evităm retrogradarea cu aceşti tineri din echipă, pentru că noi avem în lot mulţi jucători născuţi în 1997, 1998, însă obiectivul principal pentru aceşti tineri este să crească şi să poată face pasul, măcar doi-trei din ei, către Liga a 2-a sau mai sus. Despre FCM Alexandria ce pot să spun, au arătat ca o echipă experimentată, rezultatul este unul meritat, gazdele au arătat ca o echipă mai tranşantă în joc, spre deosebire de noi” – Gabriel Mangalagiu, antrenor ACS Şirineasa

 

“A fost un meci greu pentru noi, pentru că veneam după o perioadă foarte grea, în care, din trei jocuri am reuşit un singur punct, deşi consider că am avut jocuri la îndemână. Mă bucur că ne-a ieşit acum, ne-am mobilizat, alături de staful tehnic şi conducere, care au fost lângă noi, au avut încredere în noi şi azi s-a văzut că a ieşit bine, mai ales că am câştigat la două goluri diferenţă. Sunt mulţumit că am spart gheaţa şi am dat gol la Alexandria, însă sper să continuăm cu rezultate bune şi din deplasare să afunăm puncte, mai ales că n-am prea obţinut puncte de afară până acum” – Gabriel Precup, jucător FCM Alexandria.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.