Sport

FCM Alexandria – SCM Argeşul Piteşti 0-1 – FCM Alexandria pierde ultimul amical înaintea campionatului

fcmAnunţat iniţial pentru vineri după-amiază, jocul de verificare dintre FCM Alexandria (locul 11, seria a 3-a, Liga a 3-a) şi SCM Argeşul Piteşti (locul 4, seria a 6-a, Liga a 3-a) s-a disputat cu o zi mai devreme, adică joia trecută. Pentru această dispută, antrenorul alexăndrenilor, Sorin Albeanu, a încercat să folosească, în premieră, stilul său de joc, un modul 4-3-3, care de multe ori se transforma în 4-4-2, pe care ar vrea să-l imprime echipei din retur. Că de multe ori acest lucru a ieşit bine, s-a văzut în ritmul impus în teren, mai ales că şi adversarul a jucat ceva asemănător – o linie de mijloc care se deplasa în zonă, un vârf împins, susţinut de doi jucători veniţi din flancuri – însă alexăndrenii au avut destul de puţine ocazii de gol. Acest lucru are drept cauză şi ezitarea jucătorilor de a încerca şuturile de la distanţă, preferându-se acţiuni colective până în apropierea careului advers. Până la urmă, doar oaspeţii din Piteşti au reuşit să marcheze (la jumătatea primei reprize, după o fază fixă), însă impresia generală a fost că FCM Alexandria este pe drumul bun. “Încercăm să ne adaptîm la noul sistem de joc, este bine că băieţii au demonstrat atitudine şi vor să joace ceea ce li se spune. Eu zic că în această săptămână vom pune la punct tactica, vrem să fim la randament maxim la prima etapă, mai ales că sper să revină şi câţiva din jucătorii accidentaţi”, a spus antrenorul Sorin Albeanu după primul joc pe banca FCM-ului. Să spunem că la amicalul de joi, din lotul alexăndrean n-au făcut parte jucătorii Dan Voicilă, Ionuţ Voicilă, Florin Radu şi Liviu Floricel, toţi accidentaţi.

– FCM Alexandria – SCM Argeşul Piteşti 0-1 (0-1); au jucat la FCM: L. Celic, I. Lătea, O. Nicolae, O. Stuparu, A. Olteanu, D. Bădănoiu, A. Pencea, C. Pârjolea, A. Ivaşcu, C. Bădăuţă, D. Ene; după pauză au mai intrat: A. Crăciun, D. Lucan, A. Matache, I. Ţânţăreanu, M. Urucu, M. Mitran, A. Zamfir.

A arbitrat Cristina Babadac (Alexandria).

În prima etapă a returului Ligii a 3-a, programtă vineri, FCM Alexandria a stat; primul joc din acest sezon pentru alexăndreni va fi vineri, 15 martie, pe teren propriu, contra echipei Inter Clinceni.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.