Sport

FCM Alexandria s-a supărat iar pe arbitraj

Arbitrul Lilea care a validat golul, peste asistent, este portar la Vişina Nouă!

Scandal serios izbucnit după jocul de vineri, din ultima etapă a turului Ligii a 3-a, în seria a 3-a: şi FCM Alexandria, dar şi FC Voluntari, au sărit la gâtul arbitrului piteştean Leonard Lilea! Motivul pentru care cele două echipe au fost supăratre este unul singur (deşi fazele imputate centralului sunt diferite): arbitrul Lilea este jucător activ, pe postul de portar, la o echipă din seria a 3-a, CS Vişina Nouă!

Ce este frapant este un alt aspect, acela că Vişina Nouă este în luptă directă pentru evitarea retrogradării cu cele două echipe (FC Voluntari şi FCM Alexandria), iar acum este în postură de arbitru, nu de adversar, al acestora!

Situaţia acestui arbitru a fost comentată, după izbucnirea scandalului, de conducerea de la FCM Alexandria, prin Florea Voicilă: “Când eu am spus că arbitrii sunt cei care decid, în mare măsură, rezultatele, lumea a crezut că nu ştiu ce spun. Acum, după ce s-a întâmplat la Voluntari, înţeleg că un arbitru poate să arbitreze vinerea şi să joace sâmbăta, în aceeaşi serie! Aşa ceva nu se poate!”

Cei care au pornit însă tot scandalul care îl vizează pe arbitrul Leonard Lilea au fost conducătorii clubului FC Voluntari. Aceştia sunt decişi să continue demersul pentru îndepătarea arbitrului din Piteşti, chiar dacă singura decizie importantă a oficialului de vineri i-a avantajat.

Să mai punctăm doar un lucru: portarul Leonard Lilea a fost rezervă la jocul FCM Alexandria – CS Vişina Nouă (etapa a 2-a, scor 0-0), a fost în lotul Vişinei până la etapa din 16 noiembrie a.c., dar sâmbătă, 24 noiembrie (când s-a jucat Vişina Nouă – Caracal, 0-0) n-a mai fost în lotul de 18 al gazdelor.

 

Cu ce s-a remarcat portarul- arbitru Lilea?

În min. 71, o minge ajunsă în faţa porţii alexăndrene ese împinsă, din inerţie, de fundaşul Lucan, în proprie poartă; arbitrul asistent de pe partea respectivă semnalizase ofsaid, însă arbitrul de centru, Leonard Lilea, la presiunea pusă de jucătorii şi oficialii gazdelor, a acordat golul pentru Voluntari.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.