Sport

FCM Alexandria pierde primul joc acasă

Evoluţie dezamăgitoare, arbitraj ostil şi mulţi nervi!

A ieşit scandal la jocul FCM Alexandria – Viitorul Domneşti, de vineri după-amiază, joc din etapa a 5-a a Ligii a 3-a, seria a 3-a. Alexăndrenii sperau că pot schimba impresia ultimelor jocuri, în care au evoluat modest, de aceea, cu o formulă aproape completă, mizau pe un nou succes cu Domneştiul. Numai că, socoteala de-acasă cu cea din târg nu se potriveşte!
Nici nu începuse bine jocul şi Florin Radu, revenit după trei jocuri, acuză o accidentare – recidivă, astfel că în min. 6 se face prima înlocuire. Că s-a ajuns aici sunt de vină atât jucătorul, care a forţat nerefăcut, cât şi antrenorul Alexandru Gheorghe, care a mizat pe un jucător incert. O primă fază de joc îi aparţine lui Ene, la jumătatea reprizei, care, după un dribling scurt, trage tare, dar mingea loveşte transversala şi iese în aut. La un minut distanţă, Dan Voicilă îi dă o pasă bună aceluiaşi Ene, dar este blocat în careu şi, la prima fază a oaspeţilor, se derulează primul moment psihologic: un corner, o minge recentrată, se cere ofsaid (eronat), mingea se respinge şi totul părea bine. Dan Voicilă, ca de obicei supărat pe arbitri, protestează la asistent, cerând ofsaid, şi primeşte “galben”. Imediat se duce spre arbitru, nu se ştie ce întâmplă între ei şi centralul Omar Dumitrică scoate cartonaşul roşu! Stupoare, era doar minutul 30, iar FCM juca în zece! A fost momentul în care cei din Alexandria au protestat vehement la arbitru, care a eliminat şi pe delegat din teren, iar presiunea şi tensiunea se simt cu fiecare minut. Nu se mai joacă aproape nimic până la pauză, gazdele menţin mingea la temporizare, astfel că s-a ajuns la pauză, cu o stare de nervozitate şi fotbal foarte puţin.
La reluare, alexăndrenii adoptă stilul de deplasare, aşteaptă şansa contraatacului, iar Ene, omul din avanposturi, părea capabil să ţină lângă el doi adversari. Totuşi, încă o schimbare absolut năucitoare s-a petrecut în minutul 46, la fix 40 de secunde de la începutul reprizei, când antrenorul Alexandru Gheorghe îl schimbă pe Leu cu A. Mihai; de ce atunci şi nu la pauză, sau după 5 minute, nu înţelegem! “Centralul” din Craiova pare să gestioneze bine jocul, intrările similare le judecă la fel, astfel că se ajunge la al doilea moment psihologic: atac rapid Ene, pasă la Floricel în centrul careului, este faultat de un adversar şi, deşi are şansa să continue singur, preferă să cadă. Penalti pentru gazde, execută slab Daniel Ene şi portarul oaspeţilor respinge în corner!
Imediat, ilfovenii trec în ofensivă, iar în min. 70 altă fază cu arbitrul în prim-plan: Gârlescu cere un fault, protestează şi primeşte “galben”, jucătorul se repede la arbitru şi acesta, împăciuitor, întoarce spatele, deşi trebuia să arate din nou “roşu”, ca la gazde! Până spre final, nu sunt de semnalat decât un atac irosit al alexăndrenilor şi o jumătate de penalti pentru oaspeţi (în minutul 84, când Grosu l-a împiedicat pe un adversar), însă centralul n-a vrut să rupă echilibrul de pe tabelă, deşi avea acoperire regulamentară. Dar, toată aştepta finalul şi, decât nimic era bun şi un punct.
La ultima fază clară a celor din Domneşti, se execută corner, pe colţul scurt, prelungirea mingii la bara a doua, de unde O. Zaharia, singur, nemarcat, trimite în poarta lui Celic! era minutul 90 şi nu s-a mai putut face nimic.
– FCM Alexandria – Viitorul Domneşti 0-1 (Zaharia ’90); pentru FCM au jucat: L. Celic*, I. Lătea **, I. Grosu **, L. Floricel **, A. Matache *, A. Pencea **, L. Leu (46 A. Mihai, 76 I. Ţânţăreanu), D. Bădănoiu **, F. Radu (6 D. Lucan *), D. Voicilă, D. Ene*.

“Mă gândesc să retrag echipa!” – Florea Voicilă

La final, cei din Alexandria – preşedintele Florea Voicilă, delegatul Florea Popescu, erau revoltaţi pe arbitrul Omar Dumitrică. “Mă gândesc să retrag echipa, cu astfel de arbitraje nu se poate! Voi trimite la federaţie caseta jocului, iar pe acest arbitru şmecher nu mă las până nu îl scot din arbitraj. Şi-a bătut joc de noi!”, a tunat Florea Voicilă.
Acesta a ţinut să felicite echipa că, în zece, au fost peste adversar, deşi pe final au fost cel puţin doi jucători (A. Mihai, care a jucat doar 30 de minute, şi L. Floricel) care acuzau crampe musculare, lucru pe care l-a trecut cu vederea. Antrenoru Alexandru Gheorghe era foarte supărat de joc şi rezultat şi dat nici odeclaraţie. (Bogdan Pană)

3 Comments

  1. Daca tot circul asta convine cuiva, tre sa intrebe oamenii din tribuna, care plecau de la meci, cand D Voicila vorbea prin tribuna. La fiecare faza mai dubuioasa, mergea la observator, sa-i ceara aluia sa schimbe decizia arbitrului, jalnic! Jucati ba fotbal, lasati smecheriile. Oricum, ne vom chinui rau de tot, ca nu jucam si n-avem nici antrenor, doar un papagal

  2. Sper ca de data asta dl Voicila sa se tina de cauvant si sa retraga echipa , o echipa care nu-si justifiuca zecile de miliarde cheltuite in anii din urma , pentru a se bate la evitarea retrogradarii cu echipe comunale din judete mai sarace ca al nostru…

  3. SUNTEM FURATI DE ARBITRII IN ULTIMUL HAL !
    JUCAM BINE DAR JUCAM IN ZADAR !
    PENTRU ECHIPA NOI VENIM MEREU
    DAR DE ARBITRII CORUPTI DAM MEREU!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.