Sport

FCM Alexandria pierde din nou acasă, arbitrii au greşit decisiv pentru oaspeţi!

Toată lumea aştepta evoluţia echipei FCM Alexandria după plecarea antrenorului Alexandru Gheorghe, mai ales că de obicei o asemenea schimbare dă un alt tonus jucătorilor. Totuşi, fără doi titulari obişnuiţi în acest sezon – Dan Voicilă suspendat pentru 3 etape, şi Iulian Grosu, dar şi cu un moral şifonat după ultimele prestaţii, alexăndrenilor le era foarte greu în faţa unui adversar care ţinteşte promovarea, FC Caracal. Gazdele care au avut alături membrii galeriei «Glas», dar şi câteva sute de spectatori, au intrat foarte bine în joc, iar la prima fază de poartă, Daniel Ene se trezeşte singur cu portarul, preluare pe piept şi şut din prima, la o palmă de transversală! La trei minute este rândul lui Ionel Lătea să ajungă în poziţie de finalizare, dar mingea este direct pe portarul oaspeţilor. În min. 19, un şut al aceluiaşi Lătea este recepţionat de portarul Mogoşanu, contra oaspeţilor, Floricel îl scapă din marcaj în centrul terenului pe M. Niculescu, acesta face o preluare spre poarta lui Celic, la 30 metri, fundaşul alexăndrean (care a fost şi căpitan vineri) simte că trebuie să facă fault, iar centralul Mihai Amorăriţei scoate cartonaşul roşu! Eronat, în opinia gazdelor (şi a subsemnatului), deoarece era distanţă până la poartă, iar doi jucători (Leu şi Lucan) erau foarte aproape de atacantul oaspeţilor. Este momentul în care gazdele fac pasul în spate, Marian Botea este nevoit să improvizeze puţin şi lasă atacul doar în grija lui Ene, sprijiit întrucâtva de Urucu şi Lătea.

A doua fază importantă are loc în min. 35, când centralul fluieră aiurea un fault, mingea, executată în forţă, de la 18 metri, îl loveşte pe Buciuman şi îl păcăleşte pe Celic. Cam asta a fost istoria unui joc în care oaspeţii au lăsat impresia că sunt peste gazde, ca organizare, ca posesie, însă alexăndrenii se poate spune că au pierdut nemeritat, dar nici n-au lăsat impresia că ar fi putut mai mult. Totuşi, aşa cum a spus Botea la final, “să joci 70 de minute în inferioritate numerică este foarte greu, însă băieţii au jucat, s-au luptat, am avut şi câteva ocazii, însă n-am avut şansă”.

 

Galeria vrea să vadă goluri!

Supărare pentru membrii Galeriei “Glas» după joc, care încă nu ştiau dacă vor mai susţine echipa la următoarele meciuri. Cea mai mare supărare a oamenilor din galerie este aceea că “nu vedem şi noi goluri, nici un gol n-a marcat echipa pe teren propriu!”, constatare cât se poate de adevărată şi pertinentă! Cum se spune, “la omul sărac nici boii nu trag”, aşa se poate sintetiza ce se întâmplă cu FCM Alexandria, echipă care pare prinsă într-o pasă foarte proastă, la care arbitrajele vin doar să umple paharul supărării într-un sezon de la care se aşteptau multe, dar deocamdată «dezamăgire» este termenul potrivit.

 

Arbitraj modest, greşeli pro-Caracal!

În ultima perioadă, conducerea clubului FCM Alexandria şi-a făcut un obicei din a contesta arbitrajul, din care cauză au fost multe probleme în acest sezon. Numai că, în jocul de vineri, centralul Amorăriţei, altfel un arbitru modest şi fără vână, n-a strălucit cu nimic în timpul jocului. Dar, deciziile capitale le-a luat pro-oaspeţi! Cea mai importantă decizie a venit în min. 20, când Liviu Floricel a fost eliminat – “roşu” direct – pentru un presupus fault în postură de ultim apărător, deşi era vorba de un fault la 30 de metri de poarta lui Celic, iar în apropiere erau alţi doi alexăndreni!

Mai mult, în min. 35, la faza care a precedat golul oaspeţilor, atacantul Niculescu, de la Caracal, se împinge evident în Lucan – puţin pare fault în atac, însă arbitrul din Câmpina a acordat fault pentru oaspeţi, de la 18 metri, lateral dreapta. Aşadar, două decizii, capitale în economia partidei, care arată că arbitrul merită “nota 4”. Adică, nu se poate vorbi de vreo intenţie, nu spunem că a arbitrat anti-FCM, cât mai degrabă a lăsat senzaţia că tolerează pe cei din Caracal (altfel, nu înţelegem de ce nu i-a dat cartonaş galben, pentru multele faulturi, lui Koko, la oaspeţi).

 

– FCM Alexandria – FC Caracal 0-1 (Buciuman 36); pentru FCM au jucat: L. Celic **, A. Matache* (64 I. Voicilă*), L. Floricel *, D. Lucan * (88 C. Pârjolea), L. Leu*, O. Nicolae **, D. Bădănoiu**, A. Pencea* (62, M. Marin*), I. Lătea**, M. Urucu* (83 I. Ţânţăreanu), D. Ene**.

Celelalte rezultate ale etapei a 7-a în seria a 3-a, Liga a III-a au fost:

– FC Voluntari – CS Tunari 0-0;

– CS Ştefăneşti – Viitorul Domneşti 1-0 (Negoescu 28);

– Concordia II Chiajna – CS Afumaţi 1-1 (A. Niţă 38 / I. Stancu 14);

– CS Baloteşti – Progresul Cernica 2-1 (Ardeleanu 33, A. Badea 57 / Vârlan 83);

– ACS Berceni – Inter Clinceni 3-0 (Bereşoae 4, Al. Stan 15, 30);

– CS Vişina Nouă – a stat

Clasament

1. ACS Berceni                         6        5        1        0        13-2   16 (4)

2. FC Caracal                           7        5        1        1        8-2     16 (7)

3. CS Baloteşti                         7        4        1        2        9-5     13 (1)

4. Viitorul Domneşti                  7        4        0        3        5-5     12 (3)

5. CS Afumaţi                           7        3        1        3        14-8   10 (1)

6. CS Ştefăneşti                        6        3        1        2        7-9     10 (1)

7. CS Tunari                             7        2        3        2        10-7   9 (0)

8.Concordia 2 Chiajna               6        2        2        2        9-8     8 (-4)

9. CS Vişina Nouă                    6        1        3        2        3-5     6 (-3)

10. FC Voluntari                       6        1        2        3        3-6     5 (-7)

11. Progresul Cernica                7        1        1        5        6-12   4 (-5)

12. FCM Alexandria                  6        1        1        4        4-13   4 (-5).

13. Inter Clinceni                       6        1        1        4        3-12   4 (-2)

 

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.