Sport

FCM Alexandria nu are antrenor cu licenţă pentru Liga 3 – “Am vorbit cu mai mulţi antrenori, dar nu am stabilit nimic!”

După plecarea antrenorului Alexandru Gheorghe de la FCM Alexandria, o problemă s-a pus în mod deosebit la echipa alexăndreană; este vorba de licenţa corespunzătoare eşaloanului trei naţional, obligatorie pentru antrenorul care se află pe bancă. Era doar etapa a 6-a a turului de campionat, iar situaţia respectivă avea să fie înţeleasă inclusiv de FRF, care a păsuit, în unele situaţii, clubul alexăndrean de această cerinţă a competiţiei. Sigur, au mai fost şi câteva situaţii în care carnetul de antrenor (cu licenţă!) al lui Alexandru Gheorghje a putut fi folosit, astfel toamna trecută problema s-a rezolvat destul de rezonabil.

Acum, când este pauză competiţională şi toate echipele se gândesc la următorul sezon, problema antrenorului licenţiat revine la FCM Alexandria. Marian Botea, antrenorul care se ocupă de pregătirea lotului, la acest moment, nu deţine licenţa corespunzătoare pentru a sta pe bancă la acest eşalon, astfel că trebuie adus un antrenor cu patalama. Despre acest lucru, conducătorul clubului FCM, Florea Voicilă, a spus că trebuie rezolvată problema înaintea primei etape a sezonului. “Recunosc, am vorbit cu câţiva antrenori care deţin licenţa respectivă, însă nimic nu s-a stabilit, până la acest moment. E adevărat, problema banilor este şi ea destul de acută, noi nu ştim deocamdată pe ce bani vom miza în noul sezon, de aceea nu am putut stabili nimic sigur, până acum”, a spus Florea Voicilă.

Pentru a putea evita amenzile aplicate de Comisia de disciplină a FRF, FCM Alexandria trebuie să aducă un antrenor care să deţină cel puţin licenţa B UEFA, care dă dreptul pentru a sta pe bancă antrenor principal. Iar în Teleorman, posesorii acestei licenţe sunt destul de puţini, astfel că n-ar fi exclusă aducerea unui tehnician din afară (din nou).

Să mai spunem un lucru, foarte important în opinia noastră: varianta aducerii unui antrenor doar pentru că are licenţa respectivă, dar care să aibă o prezenţă meteorică la echipă (eventual să fie prezent doar la jocuri), iar pregătirea propriu-zisă să fie asigurată tot de Marian Botea, nu înseamnă altceva decât o “păcăleală”.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.