Sport

FCM Alexandria, la moment de cumpănă – Opt jucători excluşi din lot la finalul turului!

fcmFinalul turului de campionat în Liga a IV-a a găsit pe FCM Alexandria pe locul 2 în clasament, cu 23 de puncte acumulate în cele 11 jocuri disputate. Această poziţie din clasament, dar mai ales diferenţa de 8 puncte faţă de prima clasată, Sporting Turnu Măgurele, au dus la o analiză foarte severă făcută la nivelul clubului, atât de conducerea tehnică, cât şi de conducerea clubului. Discuţiile, despre care se aude că n-ar fi fost deloc liniştite – unii jucători vizaţi de reducerile salariale, sau chiar excluderi din lot, n-au acceptat uşor, s-au desfăşurat în vestiar, după care preşedintele clubului, Bogdan Ciobanu, alături de antrenorul Romulus Ciobanu, au transmis fiecărui jucător decizia luată. “Astăzi am renunţat la opt jucători din lot, este vorba de cei cu salarii mari şi cei cu care noi aveam cheltuieli destul de importante. Am decis să renunţăm la jucătorii mai vârstnici, la cei cu experienţă şi vrem să dăm credit tinerilor. Avem echipa a doua a clubului, care este lider în seria Ligii a 5-a, de acolo vom încerca să promovăm mai mulţi jucători, este şansa acestor sportivi de 16-17 ani, pe care vrem să mizăm în retur. Oricum, ne-am propus să rămânem pe locul 2 în acest sezon, să punem bazele unei echipe pentru următorul sezon”, a declarat Bogdan Ciobanu. Preşedintele clubului FCM Alexandria a făcut unele referiri la randamentul modest al jucătorilor în turul de campionat, îndeosebi la cei cu salarii mari – “noi nu ne luptam cu Gălăteni sau Uda Clocociov pentru primul loc, dar nu concepem să pierdem puncte la Buzescu sau Olteni!” – însă şi-a exprimat regretul că jucători cu experienţă, cu multe meciuri în ligile superioare (Marius Radu, Ilie), n-au ştiut să se impună şi să devină acei lideri de care echipa avea nevoie. “Am crezut în experienţa acestora, jucători cu multe jocuri în divizia A sau B, dar n-au ştiut să se impună şi să devină acel lider de care aveam nevoie”, a spus Ciobanu, care a recunoscut faptul că Sporting Turnu Măgurele, principala favorită la titlul judeţean, este desprinsă în campioană. “Au avut un atu la organizare, au ştiut să-şi gestioneze mai bine treaba. L-au avut pe Bădoi în lot, a ştiut să-şi organizeze bine treaba acolo”, a mai spus oficialul alexăndrean, care a ţinut să menţioneze faptul că “la FCM Alexandria jucătorii localnici nu ştiu de ce nu vor să vină, deşi există stabilitate financiară, au condiţii pentru a face performanţă, din acest punct de vedere eu am încercat să le asigur condiţii jucătorilor, dar dacă nu sunt rezultatele scontate, trebuie să suporte penalizarea de 30% sau să accepte reducerea salarială cu 20% până în vară”.

 

Între măsurile luate la finalul turului de campionat de conducerea clubului FCM Alexandria sunt:

– sportivii la care s-a renunţat în urma turului de campionat al Ligii a IV-a sunt: Anton Ilie (portar), Antonio Matache, Alexandru Tudor, Marius Radu (fundaşi), Dan Bădănoiu, Mihai Căpălău (mijlocaşi), Daniel Ene, Cristian Necşescu (atacanţi); în lotul actual, FCM Alexandria are 15 jucători;

– antrenorul echipei rămâne, în mod cert, Romulus Ciobanu;

– jucătorii care au fost opriţi în lot, vor avea salariile diminuate cu 20% până la vară;

– obiectivul propus este menţinerea pe locul 2 în clasament, dar şi promovarea câtorva jucători tineri, de la FCM II Alexandria.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.