Sport

FCM Alexandria în derivă totală – Înfrângere şi la Cernica!

Par să nu-şi mai revină jucătorii de la FCM Alexandria din impasul în care au ajuns, iar poziţia din clasament şi presiunea lipsei de rezultate apasă tot mai mult pe umerii acestora. Deplasarea la Cernica, prima pentru o echipă divizionară din Alexandria, se vroia să fie una a revenirii FCM-ului şi, totodată, să arate că lotul are forţă pentru a reuşi redresarea în acest sezon. Gazdele însă, foarte decisă să nu lase nici o şansă oaspeţilor, au reuşit să pună presiune pe arbitri încă dinaintea partidei. Altfel, nu se explică cum preşedintele clubului Progresul “le-a făcut primirea” arbitrilor cu un ameninţător “dacă nu câştigăm, nu mai plecaţi de aici!”, replică pe care a auzit-o toată lumea prezentă la teren! Totuşi, brigada de arbitri, condusă de Mihai Harabagiu (Bacău) şi-a făcut treaba destul de bine, după cum au spus cei care au asistat la joc, cu foarte mici excepţii aceştia căutând să “dea ce dă jocul”. Alexăndrenii, aşezaţi de Marian Botea pe două linii, au ţinut mingea cât de departe au putut, astfel că a fost un joc închis, în care ocaziile de poartă s-au numărat pe degetele la o mână. Mai decişi au fost localnicii din Cernica, dar atacurile lor s-au dovedit fără orizont, sau au fost rezolvate de defensiva alexăndreană. Până în min. 82, când un atac prelungit al gazdelor se încheie cu o centrare, în gura porţii, doi fundaşi alexăndreni s-au invitat reciproc şi Iamandi a trimis din 3 metri în poartă. Oaspeţii au invocat lipsa de fairplay a gazdelor, deoarece O. Nicolae era căzut în careul propriu, însă cei din Cernica au ignorat acest lucru şi au continuat faza, iar “centralul” n-a vrut să oprească jocul! Aceasta ar fi cea mai importantă fază la care FCM Alexandria a obiectat la adresa arbitrului băcăuan, însă nimic nu s-a mai reclamat la faza golului doi, venit în penultimul minut de joc (şut din afara careului, Celic ajunge în spatele mingii).

Înfrângere din nou în Ilfov, a cincea în acest sezon şi norii negrii de deasupra FCM-ului nu prevestesc nimic bun. “Sunt supărat, este normal, am făcut un joc bun, dar arbitrii au tolerat jocul tare al gazdelor. Iar la faza primului gol, precedat de un fault, în opinia mea, n-a vrut să oprească jocul, era căzut Ovidiu Nicolae, dar arbitrul a considerat că n-a fost nimic acolo!”, a tunat după joc Florea Voicilă. Supărat pe rezultat, dar acceptând că echipa n-a avut nici şansă, nici experienţă pentru a ţine de rezultat până la final, preşedintele FCM-ului a concluzionat: “Nu ştim ce va fi până la următoarea etapă, vedeţi că sunt multe echipe care se retrag din campionat… Vom vedea ce va fi până vineri”! Până atunci, alexăndrenii de la FCM sunt pe ultimul loc în clasamentul seriei a 3-a, cu cel mai slab golaveraj şi fără orizont ca idee de joc. Asta înseamnă că ar fi nevoie de un antrenor “mână-forte” la echipa din Alexandria!

– Progresul Cernica – FCM Alexandria 2-0 (Iamandi ’82, D. Păun ’88); pentru FCM Alexandria au jucat: L. Celic, I. Lătea, D. Lucan, O. Nicolae, L. Leu, A. Pencea, D. Bădănoiu, M. Urucu, A. Matache (76 C. Pârjolea), M. Marin (60 D. Zamfir), D. Ene (81 I. Ţânţăreanu).
Celelalte rezultate ale etapei a 8-a în seria a 3-a, Liga a III-a au fost:

– Viitorul Domneşti – FC Voluntari 1-2 (Latu ’19 / Spătaru ’26, G. Petre ’84);
– CS Afumaţi – CS Ştefăneşti 1-0 (M. Vlada ’38);
– FC Caracal – Concordia II Chiajna 2-0 (Cr. Niculescu ’65, Al. Mihai ’89);
– CS Baloteşti – ACS Berceni 0-2 (Fâşie ’41-pen., Ionică ’47);
– CS Vişina Nouă – Inter Clinceni 1-3;
– CS Tunari stă.
Clasament

1. ACS Berceni                         7        6        1        0        15-2   19 (7)

2. FC Caracal                           8        6        1        1        10-2   19 (7)

3. CS Afumaţi                           8        4        1        3        15-8   13 (1)

4. CS Baloteşti                          8        4        1        3        9-7     13 (-2)

5. Viitorul Domneşti                  8        4        0        4        6-7     12 (0)

6. CS Ştefăneşti                        7        3        1        3        7-10   10 (1)

7. CS Tunari                             7        2        3        2        10-7   9 (0)

8.Concordia 2 Chiajna               7        2        2        3        9-10   8 (-4)

9. FC Voluntari                         7        2        2        3        5-7     8 (-5)

10. Progresul Cernica                8        2        1        5        8-12   7 (-5)

11. Inter Clinceni                       7        2        1        4        6-13   7 (1)

12. CS Vişina Nouă                  7        1        3        3        4-8     6 (-6)

13. FCMAlexandria                  7        1        1        5        4-15   4 (-5).

Bogdan Pană

3 Comments

  1. ECHIPA NU MAI JOACA NIMIC, E IN GALEATA… NU MAI ARUNCATI VINA PE ALTII, SUNTETI PENIBILI. APROPO, MAI VINE GALERIA LA MECI? DAR PENTRU CE, PENTRU CIRCUL ALA?

  2. Ion Popescu

    Imi pare rau ca nu-l cunosc pe acest “ziarist” Bogdan Pana dar cred ca a invatat sa scrie de la D. Florin,adica prost,adica ei nu stiu sa critice ce este rau,adica il pupa si asta ca si mentorul lui pe Voicila si ne miram de ce merge asa de “bine” aceasta echipa!Tine-o frate tot asa si vei ajunge maaaaare “jurnalist”!

  3. Normal si tipic pt voicila:arbitrajul e de vina…aceeasi placa de cand alexadrenii se bat in liga C cu sate de prin jurul capitalei.Oare chiar arbitrii astia sunt total impotriva FCM-ului …Mai are putin si voicila o sa spuna de acestia ne-au scos scos si mingea din poarta…Apropo(asta0i pt voicila dc citeste acest post) De ce avem doar 4 goluri marcate in 7 partide???

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.