Sport

FCM Alexandria – Berceni 1-2 – Alexandru Tudor arbitraj modest la Alexandria!

Primul joc în care FCM Alexandria este arbitrat de unul din cei mai buni arbitri români, cel cu ACS Berceni, s-a încheiat tot cu înfrângere pentru gazde. Prezenţa lui Alexandru Tudor la jocul FCM – Berceni a fost privită ca un eveniment de mulţi pasionaţi de fotbalul din localitate, care au ţinut să îl vadă la lucru pe arbitrul bucureştean de 41 de ani, purtător al ecusonului FIFA. Numai că, prestaţia acestuia de-a lungul unui meci echilibrat şi deloc unul foarte greu, se poate spune că a fost mai mult decât modestă. Mai mult, centralul bucureştean (care a condus jocul împreună cu doi asistenţi din Dâmboviţa, Florin Pucheanu şi Adrian Ionescu) a încercat să se impună în faţa gazdelor, prin numărul destul de mare de cartonaşe, însă el a omis să cântărească cu aceeaşi măsură şi intrările oaspeţilor. Modul în care a gestionat situaţia disciplinară din teren, felul în care a ştiut să ţină sub control jucătorii şi băncile de rezerve, l-au făcut pe antrenorul FCM-ului, Marian Botea, să spună: “Nu pot eu să comentez prestaţia domnului Tudor, este un arbitru foarte experimentat şi nu pot eu să îi judec prestaţia”. Însă, toată lumea a vorbit despre prima decizie capitală a jocului de vineri, penaltiul acordat oaspeţilor, în min. 35, la intervenţia lui Ov. Nicolae asupra lui Bănaru: a fost sau nu penalti? Că Tudor a arătat fără dubii punctul de la 11 metri, ştim cu toţii, însă dacă n-ar fi fost acel gol, poate că şi soarta echipei din Alexandria ar fi fost alta, inclusiv meciul cu Berceniul s-ar fi jucat altfel.

 

FCM Alexandria a avut din nou galerie

La meciul cu prima clasată, jucătorii de la FCM au avut din nou alături o mică galerie locală, revenită la gânduri mai bune. Opt-nouă suporteri in galeria “Glas” au ţinut să fie alături de echipa din Alexandria, astfel că scandările acestora au fost destul de anemice. Au încurajat aceştia, au protestat şi la deciziile arbitrului Tudor (care li s-au părut greşite), iar la gol s-au bucurat, însă destul de reţinut. Dacă vor mai veni lângă FCM Alexandria şi la ultimul joc al sezonului, de pe teren propriu, rămâne de văzut.

 

Măcar pe final să se obţină puncte!

Până la runda a 10-a, FCM Alexandria a adunat doar 5 puncte, foarte puţin faţă de ce se spera şi aproape descurajant în intenţia de a evita retrogradarea. Până la ultima etapă a campionatului mai este destul, însă în acest sezon alexăndrenii vor să schimbe impresia  în ultimele trei etape, din care se pot aduna măcar 6, dacă nu 9 puncte.

Cu cine mai are de jucat FCM Alexandria în ultimele trei etape:

Etapa 11 (9 noiembrie) Concordia II Chiajna – FCM Alexandria;

Etapa 12 (16 noiembrie) FCM Alexandria . CS Ştefăneşti;

Etapa 13 (23 noiembrie) FC Voluntari – FCM Alexandria.

Linia de clasament a FCM-ului la acest moment al sezonului este următoarea:

13. FCMAlexandria                  9        1        2        6        6-18   5 (-10).

P.S. Despre jocul FCM Alexandria – ACS Berceni, scor 1-2, s-a spus că a fost cel mai bun joc al alexăndrenilor  din acest sezon (poate cu excepţia victoriei de la Clinceni). Însă, ar fi total eronat să mai vorbim de un «joc bun, nemaipomenit etc.» al unei echipe aflată pe ultimul loc (13), care în ultimele şapte jocuri a obţinut un singur punct şi care pare în continuare blocată.

Bogdan Pană

2 Comments

  1. Domnule Pana nu sinteti dvs. acela care sa-l judecati pe Alexandru Tudor. Amintiti-va de prestatiile dvs. prin seriile din campionatul judetean si veti intelege de ce spun asta.

  2. Daca si Tudor arbitreaza asa, e clar ca FCM si-a furat-o cu arbitrii! Este efectul acelor balacareli si a circului de fiecare etapa la adresa arbitrilor. Dar cum joaca echipa vede cineva? voicila se retrage?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.