Sport

FCM Alexandria – Andrias Andrășești 3-1 / Victorie mai categorică decât arată scorul în prima manșă a barajului pentru alexăndreni!

DSC04196DSC04194Lume multă și interes pe măsură pentru primul joc al barajului de promovare în Liga a 3-a dintre FCM Alexandria și Andrias Andrășești. Primul duel de promovare între județele Teleorman și Ialomița – respectiv între campioanele județene din ligile a 4-a din Teleorman și Ialomița – a avut parte de peste 38 de grade în Alexandria, dar și peste 1700 de spectatori prezenți pe Municipalul din Alexandria. S-au întâlnit două echipe total diferite, gazdele de la FCM cu “foame” de rezultate și de performanță, în principal să arate publicului și să convingă, încă o dată, că merită să promoveze și să fie susținută de public, respectiv oaspeții, cărora nu le prea pasă de ceea ce se întâmplă, dar au arătat ca o echipă arțăgoasă și care șie să accepte cu greu diferența de valoare din teren.

 

Alexăndrenii au început perfect, însă au irosit multe ocazii

Din primele minute, FCM Alexandria început foarte sus, cu o posesie bună, cu mingii peste defensiva oaspeților  și flancurile au fost cele care au dat mari bătăi de cap oaspeților. Totuși, dacă pe cele două benzi s-a putut juca bine, în centrul defensivei ialomițene a fost greu de pătruns, iar oaspeții au aglomerat permanent acolo. Tocmai acest lucru avea să-i irite pe alexăndreni, care însă au deschis scorul în minutul 7, prin Cosmin Căpățână, la una din acțiunile lui Leo Brânceanu (din stânga, centrare în careu și reluare pe colțul lung). Au urmat alte patru-cinci mari ocazii de gol, irosite de Căpățână, Brânceanu, Mândru, Desculțu și jocul părea că se duce spre o victorie lejeră a gazdelor. Prima, hai să-i spunem șansă, a oaspeților, din min. 39 se transformă cu un gol neașteptat (V. Andrei execută perfect o lovitură liberă de la 20 m!), astfel că încep să apară din nou reproșurile spectatorilor (abia așteptată ocazia, de către o parte a tribunei). În repriza secundă, Romică Ciobanu a făcut două mutări, a schimbat unde a văzut că este nevoie, iar Căpățână înscrie din nou, cu un șut pe jos, la patru minute de la reluare. Se părea că lucrurile revin pe drumul cel bun, însă lipsa de încredere și de coerență la finalizare aveau să mențină rezultatul tabelă până în prelungiri (a mai fost un gol anulat, la Cristi Pârjolea, pentru henț –  80), dar a venit minutul 2 al prelungirilor, când o centrare șutată a lui Brânceanu este reluată cu capul, din plonjon, de același Cristi Pârjolea, în poartă! La 3-1 altfel se văd lucrurile și chiar dacă rezultatul final nu reflectă exact diferența dintre cele două echipe (cel puțin, prin prisma la ceea ce s-a văzut sâmbătă), credem că FCM Alexandria este îndreptățită să spere pe bună dreptate că va promova în Liga a 3-a după acest baraj cu campioana din Ialomița.

 

“O victorie categorică a noastră, cred că am arătat că merităm victoria și puteam să câștigăm mult mai clar, chiar dacă scorul a fost acesta. Păcat că am primit gol, oaspeții au marcat la prima lor acțiune de atac, însă dacă noi am fi avut mai multă concentrare la finalizare, altul ar fi fost azi rezultatul. Oricum, știm că nu va fi ușor la Andrășești, tratăm returul cu seriozitate. Mulțumim publiculuică a venit în număr mare și ne-a susținut, îi așteptăm și la retur și cred că îi vom răsplăti  cu promovarea în Liga a 3-a” – Romulus Ciobanu

“Sunt mulțumit că am reușit să marcăm, eu personal nu m-am speriat de această echipă a Alexandriei, însă ne-au dominat la capitolul fizic. Sunt mulțumit că nu avem jucători accidentați grav, sperăm să ne recuperăm și spersă putem să-i surprindem pe adversari în retur. Să știți că promovarea se va juca la noi, consider că nu este jucată deocamdată!” – Robert Tereacă, antrenor Andrias Andrășești.

“A fost un joc foarte greu, căldura și-a spus cuvântul, dar mă bucur că am cîștigat acest meci. Eu personal mă bucur că am marcat și a câștigat echipa, însă am ținut să dedic primul gol lui domnul antrenor, pentru ziua lui, al doilea gol pentru mama mea, care m-a încurajat din tribună. Știu că va fi foarte greu în retur, mai ales că terenul lor va fi mult mai dificil, dar vom merge să câștigăm și jocul de acolo și să promovăm în Liga a 3-a” – Cosmin Căpățână.

 

  • FCM Alexandria – Andrias Andrășești 3-1 (Cosmin Căpățână 7, 49, Cristian Pârjolea 90+2 / Valentin Andrei 39). FCM Alexandria: Florin Olteanu (c), Marius Penescu, Alex Olteanu, George Bârsănel (46 Cristi Pârjolea), Florin Radu (46 Orlando Preda), Ionuț Dragu, Leonard Brânceanu (90+6 Ov. Gheorghe), Bogdan Sitaru, Cosmin Căpățână, Cătălin Desculțu, Silviu Mândru (90+1 A. Barbălată); antrenor Romulus Ciobanu. Andrias Andrășești: M. Geantă, V. Fătu (78 M. Seizu), I. Petrache, A. Dănilă, V. Andrei, N. Stoica, I. Baltă (70 M. Agapie), V. Catană (64 C. Chiru), C. Metaxa, A. Lupa, C. Scurtu; antrenor Robert Tereacă.

Au arbitrat Florin Dan (Chirnogi), Florin Pucheanu, Răzvan Dobre (ambii Dâmbovița).

 

Galeria alexăndreană și atmosfera

La primul joc din derbiul pentru promovare tribuna principală a stadionului alexăndrean a fost plină-ochi. Galeria, formată din vreo 30 de neobosiți suporteri, și-a făcut datoria din plin, a făcut atmosferă și chiar i-a redus la tăcere pe unii care erau mai nemulțumiți de jocul FCM-ului. Per total, atmosfera a fost una de mare meci, FCM Alexandria arată ca o echipă tot mai aproape de veleitățile uneia divizionare și poate sărbători, alături de galeri și de suporterii inimoși, o promovare pe care o merită din plin.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.