Sport

FCM Alexandria – ACSO Filiaşi 2-1. Victorie muncită şi meritată pentru FCM Alexandria

Pe o vreme însorită, dar rece, duminică s-a jucat penultimul meci al etapei a 6-a în seria a 3-a, Liga a 3-a, între FCM Alexandria şi ACSO Filiaşi, joc devansat din cauza Cupei României, în care a participat echipa doljeană. A fost un meci destul de alert, cu faze de poartă, ocazii de gol şi trei goluri care au agitat publicul prezent în tribune – mai puţini spectatori decât la jocul precedent, dar tot s-au adunat circa 4-500 de oameni, care la final au aplaudat victoria gazdelor. deşi n-a mai fost aceeaşi prestaţie convingătoare, alexăndrenii au reuşit să imprime un ritm bun jocului, au avut mai mult iniţiativa şi, spre meritul lor, au ştiut să blocheze culoarele spre propria poartă în repriza secundă. În aceste condiţii, victoria a fost meritată, deşi oaspeţii s-au arătat nemulţimiţi de arbitraj, au acuzat faza golului 2, foarte rapidă şi au presupus un ofsaid înainte de pasa decisivă la Căpăţână.

“Ne-a deranjat maniera de arbitraj, modul în care arbitrii ne-au tratat jucătorii, i-au jignit în teren… consider că meritam un egal azi”, a spus antrenorul doljenilor, Gheorghe Ciurea. În schimb, replica alexăndrenilor, completată şi de scorul final, a venit de la antrenorul Romulus Ciobanu, care a ţinut să-şi felicite jucătorii pentru acest joc: “Consider că a fost o victorie meritată, în faţa unui adversar care a venit să joace, dar am avut forţă, determinare, am revenit în joc după ce ne-au egalat, deşi începusem bine, am marcat înainte de pauză, iar în repriza secundă consider că nu le-am dat prea multe şanse. Cred că este o victorie care ne dă un moral bun înaintea jocului de la Roşiori”.

– FCM Alexandria – ACSO Filiaşi 2-1 (Ionuţ Drăgan 3, Cosmin Căpăţână 43 / Fotescu 13). FCM Alexandria: F. Olteanu, I. Dragu, R. Paraschivoiu, B. Matei, O. Gheorghe, G. Precup, I. Drăgan (86, M. David), F. Radu (T. Abdulfatai), C. Căpăţânbă (72, I. Jenaru), M. Popescu, C. Constantinescu); antrenor Romulus Ciobanu. ACSO Filiaşi: S. Mogoşanu, C. Calu, Bălaşa, Lupu, Neacşu (Orban), Borhot), Bogdanovici (Georgescu), Obeanu (Tănase), Duriţă (Cruşoveanu), Borneci, Fotescu; antrenor Gheorghe Ciurea. A arbitrat Cristian Catană (Târgovişte).

 

N-a fost ofsaid la nici unul din goluri

În jocul disputat duminică, între FCM Alexandria şi ACSO Filiaşi, au existat două faze care au dat naştere la unele discuţii, vizavi de corectitudinea poziţiei jucătorilor respectivi. Primul gol al FCM-ului, marcat de atacantul Ionuţ Drăgan, a fost destul de simplu, neexistând discuţii pe această temă. A venit însă faza din min. 13, când atacantul Fotescu a scăpat cu portarul Olteanu şi a şutat în dreapta acestuia, egalând; în momentul transmiterii mingii, atacantul doljenilor era în poziţie regulamentară, decizia arbitrului asistent A. Păunescu (Târgovişte) fiind corectă. A doua, şi cea mai grea fază, a fost cea din min. 43, când Cosmin Căpăţână, după un un-doi cu Constantinescu, a ajuns în poziţie de finalizare şi a marcat din 8 metri. Clubul din Filiaşi au invocat ofsaid la Constantinescu, jucător aflat la limita suprafeţei de 16,5m a oaspeţilor, însă, şi de această dată arbitrii au avut dreptate; asistentul Andrei Ciuciu (Piteşti), bine poziţionat, a lăsat jocul să curgă, deoarece un fundaş al oaspeţilor era cel mai aproape de poarta sa (atacantul alexăndrenilor mai avea doi adversari în faţă).

B.Pană

One Comment

  1. Joc devansat ?! Poate amanat, disputat dupa data oficiala a etapei !
    Atentie la semnificatia verbelor, e mai greu cu Limba romana !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.