Eveniment

FBI va pregăti procurorii DNA în tehnici și metode speciale de investigații

În cursul zilei de 14 iunie 2023, Marius I. Voineag, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a avut o întrevedere, la sediul instituției, cu Monika A. Wasiewicz, atașatul legal al Biroului Federal de Investigații (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la București.
Discuțiile purtate au vizat continuarea și extinderea cooperării dintre cele două instituții.
Procurorul-șef al DNA a subliniat faptul că fenomenul corupției afectează dezvoltarea societății românești în toate domeniile sale: economic, social, politic, ceea ce poate conduce, printre alte, la scăderea încrederii publice în democrație și la îndepărtarea de valorile europene și Nord-Atlantice.
Pentru ca DNA să își îndeplinească misiunea de combatere a corupției la nivel înalt, un punct central al viziunii manageriale îl reprezintă utilizarea eficientă a resurselor organizației în vederea atingerii potențialului de performanță al acesteia. În realizarea acestui obiectiv, FBI va acorda sprijin direcției prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologiilor inovatoare.
De asemenea, în cadrul anchetelor penale, cele două instituții vor continua să se sprijine reciproc în activitatea de cooperare judiciară internațională, în conformitate cu prevederile Tratatului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistența judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.