Eveniment

Fasole cu ciolan, vin fiert și muzică bună la Suhaia, de Bobotează

Suhăienii au avut parte de o zi de Bobotează cu fasole cu ciolan și muzică bună, oferite de primarul liberal al comunei Polexia Barbu. Astfel, după sfințirea apei, ce a avut loc la biserica din comună, luni dimineață, suhăienii s-au mutat în fața Primăriei, unde preț de câteva ore oamenii s-au bucurat de câte o porție de fasole cu ciolan și de vin și țuică fiartă. Deși vremea a fost mai puțin prietenoasă decât în ultimele zile, atmosfera a fost încălzită de fanfara din Uda Clocociov, muzica răsunând pe străzile din localitate câteva ore.

Boboteaza face parte din suita celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului pe 6 ianuarie, zi în care se sfințește Agheasma Mare în biserici și mănăstiri.

Creștinii iau din această Aghiasmă din care se bea în fiecare dimineață timp de o săptămână. Apoi ea se păstrează și se mai folosește în alte situații, cu dezlegarea preotului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.