Politic

Fără primari sau mandate în Consiliul Judeţean, partidele mici „colorează” consiliile locale

Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Alianţa Democraţilor şi Liberalilor şi Parrtidul Mişcarea Populară sunt formaţiunile politice care au dat, în urma alegerilor locale de pe 5 iunie, primarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali pentru cele 97 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, deşi în cursa electorală s-au mai înscris şi candidaţi ai altor partide.

Cu toate că n-au reuşit să câştige primării din judeţ sau să intre în Consiliul Judeţean, sunt partide politice mici care au reuşit să câştige mandate de consilieri locali, care, în unele cazuri, pot face diferenţa la formarea majorităţilor.

Un exemplu concret în acest sens este Consiliul Local de la Călmăţuiu de Sus, unde Primăria a fost câştigată de PSD şi, din cele 11 mandate de consilieri locali, PSD a obţinut 6 mandate, iar PNL 3 mandate. Interesant de văzut este, în acest caz, alături de cine vor merge cei doi consilieri independenţi.

Totodată, în ceea ce priveşte Consiliul Local de la Drăgăneşti Vlaşca, unde PSD a pierdut Primăria în favoarea liberalului Ciprian Ciuperceanu, şi din totalul de 13 consilieri, PSD a obţinut 5 consilieri, PNL s-a ales cu 6 consilieri, în timp ce PMP a obţinut un consilieri, iar un mandat a revenit reprezentantului Asociaţiei Partida Romilor Pro – Europa.

Şi la Siliştea Gumeşti lucrurile nu par foarte simple pentru primarul PNL Iulian Nicolae, în contextul în care are în Consiliul Local 4 consilieri din totalul de 11, în timp ce PSD are 3 consilieri, UNPR are un consilier, iar PMP are încă un consilier. Cei doi consilieri PER pot face, în acest sens, diferenţa.

Aşadar, şase consilieri independenţi (unul la Videle, unul la Bujoru, doi la Călmăţuiu de Sus, unul la Plosca şi unul la Vităneşti), cinci consilieri din partea Partidului Ecologist Român (unul la Dobroteşti, unul la Izvoarele, unul la Olteni, doi la Siliştea Gumeşti), patru consilieri din partea Partidului Naţional Democrat (unul la Crîngeni, unul la Nanov, unul la Nenciuleşti şi unul la Salcia) şi un consiler din partea Asociaţiei Partida Romilor Pro – Europa „colorează” alianţele deja negociate la nivel de judeţ. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.